GO SNS:  Ozbiljno razmišljamo o tome da formiramo komisiju za izbor najmaštovitije laži novosadske opozicije

GO SNS: Ozbiljno razmišljamo o tome da formiramo komisiju za izbor najmaštovitije laži novosadske opozicije

Iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) stiglo je saopštenje u kom se navodi da izjava članice novosadskog odbora Stranke slobode i pravde Marice Puškaš da je "betonizacija Šodroša, močvarnog staništa pod trećim stepenom zaštite, gotovo sasvim izvesna, jer je predviđena i Generalnim urbanističkim planom, koji samo što nije ozvaničen", predstavlja "samo jednu u nizu laži predstavnika opozicionih stranaka i lažnih ekologa pred izbore na kojima ne mogu da se nadaju ničemu, sem ubedljivom porazu".

Dotična aktivistkinja stranke Dragana Đilasa i Marinike Tepić u izjavi dostavljenoj medijima, predviđa i "zalivanje betonom" Šodroša – podsećaju iz SNS-a.

SSP čestitao gradonačelniku Novog Sada "Dan betoniranih staništa"


Oni ističu da "zbog ovakvih i sličnih plasiranih gluposti u javnost, Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu ozbiljno razmišlja o tome da formira komisiju za izbor najmaštovitije laži novosadske opozicije, gde bi, po okončanju izbora, najboljem kandidatu, a već postoji žestoka konkurencija, autoru dodelila prigodnu nagradu".

Gradska vlast ne samo da ne namerava da sprovede "betonizaciju" Šodroša, već da zadrži 55 hektara štićenog područja na Kameničkoj adi, što bi sa 90 hektara na Kameničkoj adi iznosilo ukupno 145 hektara zelenila. Ne samo da se zelenilo neće uništavati planiranim radovima, već će ono biti dodatno obogaćeno novim sadnicama i travnjacima. Na istom području planirana je i gradnja novog, četvrtog novosadskog mosta, koji će znatno rasteretiti saobraćaj na postojeća tri i olakšati prilaz Fruškoj Gori sa limanskih saobraćajnica. Novi Sad će, prema predlogu novog GUP-a dobiti i novu, savremenu veslačku stazu, gde će se, posle dugog niza godina, steći uslovi za održavanje najvećih svetskih nadmetanja u sportu po kome su Novi Sad i Srbija tradicionalno uspešni – demantuje GO SNS-a navode Marice Puškaš.

Oni pripadnike opozicionih stranaka i "novokomponovane ekologe" podsećaju da su nedavno održane tri javne rasprave na Spensu, na kojima su svi "građani mogli da se uvere u sve ono što se planira, kako na području oko Dunava, tako i na celoj teritoriji Novog Sada". Nedavno je održana i prezentacija GUP-a u Mesnoj zajednici na Limanu 4, a uskoro će i u ostalim mesnim zajednicama na teritoriji opštine.

Novosadska udruženja pozivaju arhitekte da osude ponašanje pomoćnice direktora "Urbanizma"


Gradski odbor Srpske napredne stranke i ovom prilikom poziva građane da se uključe u javnu raspravu i da je svaki predlog dobrodošao.

Istovremeno, SNS poziva Novosađane da ne nasedaju na laži kojima u nedostatku podrške pred aprilske izbore, pribegavaju pojedine opozicione stranke. Uostalom, naši sugrađani dobro znaju ko je i koliko uradio u njihovom interesu u poslednjih 10 godina, a ko će ostati upamćen jedino po aferama i beskrupuloznoj pljački Novosađana, Vojvođana i građana Srbije – zaključuju novosadski naprednjaci.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan