Godišnja Skupština SANU ogranka Novi Sad

Godišnja Skupština SANU ogranka Novi Sad

U Novom Sadu danas je održana godišnja skupština novosadskog ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je tom prilikom istakao da mu je čast da prisustvuje skupu u čijem radu učestvuju tako eminentne ličnosti kao što su predsednik SANU, Vladimir Kostić, predsednik Matice srpske, Dragan Stanić, rektor Novosadskog univerziteta, Dušan Nikolić, predsednik novosadskog ogranka SANU, Stevan Pilipović i brojni drugi.

- Ovde smo da zajednički uputimo poruku o ujedinjenom delovanju svih institucija koje su od značaja i za razvoj grada - rekao je Vučević ističući da je to politika koju aktuelna gradska vlast želi da proklamuje u Novom Sadu.

Vučević je naglasio da izuzetno ceni to što ga je SANU ogranak u Novom Sadu pozvao da prisustvuje toj skupštini, jer je, kako je rekao, to za njega velika privilegija.

Predsednik SANU Vladimir Kostić je rekao da je SANU bila jedna od prvih institucija koja je podržala kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Predsednik Matice srpske Dragan Stanić je naglasio da su veze Matice srpske i SANU izuzetno jake između ostalog i zbog toga što je veliki broj članova Matice srpske ujedno i članovi SANU, dok je rektor Novosadskog univerziteta Dušan Kovačević rekao da je taj Univerzitet dogovorio niz zajedničkih projekata sa SANU.

Predsednik novosadskog ogranka SANU Stevan Pilipović je kazao da SANU ove godine obeležava 175 godina postojanja, što je, kako je kazao, veliki jubilej.

Pilipović je istakao da se u poslednje vreme sve više priča o osnivanju ogranka SANU u Nišu naglasivši da taj predlog maksimalno podržava.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan