GOJKOVIĆ: Izbori neće biti u martu

GOJKOVIĆ: Izbori neće biti u martu

Nakon treće runde međustranačkih razgovora, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je izjavila da je dogovoreno da izbori ne budu u martu i da se predsedniku Srbije ostavi da u okviru onoga što mu Ustav i zakon dozvoljavaju odluči da oni budu održani u krajnjem roku.

Moja ocena je da smo posle niza razgovora u ove tri runde uspeli da u kratkom vremenu usvojimo, ili smo u fazi usvajanja zaključaka koje smo dogovorili – kazala je Gojković.

Ona je na konferenciji za medije, posle današnjih međustranačkih razgovora o poboljšanju izbornih uslova, rekla da su stigli predlozi za Nadzorni odbor Skupštine Srbije koji će biti razmotreni na sledećoj sednici, dodavši da je birački spisak transparentan i da su usvojene i izmene zakona koje se odnose na funkcionersku kampanju. Razgovori su vođeni uz posredstvo predstavnika Evropskog parlamenta.

Gojković je istakla i da je dogovoreno da se izaberu članovi Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i to po formatu "tri plus dva", zbog različitog načina izbora članova, javlja N1.

Ocenila je da su ovim dogovorom dobili i oni koji nisu učestvovali u međupartijskom dijalogu, a koji blokadom RTS danas pokazuju da "žele haosom i bezidejnošću" nešto da postignu.

Gojković nije novinarima mogla da kaže kada je poslednji rok za odražavanje izbora, navodeći da je to ustavna nadležnost predsednika Republike. Prema važećem zakonu, izbori bi mogli da se održe najkasnije 3. maja, saopštava N1.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan