Gorska služba spasila mladića: Tri sata proveo na drvetu

Gorska služba spasila mladića: Tri sata proveo na drvetu

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije sinoć su spasli mladića P. N. (21) koji se zaglavio dok se spuštao niz kamenolom na planini Kosmaj.

Gorska služba spasavanja Srbije saopštila je da je u 21.20 primila poziv od strane Sektora za vanredne situacije o hitnoj akciji spasavanja momka, koji se tokom šetnje niz kamenolom Košutica, u podnožju planine Kosmaj, zaglavio na visini od 10 metara.

Momak iz Beograda odlučio je da se spusti niz strmu stranu kamenoloma, ali u toku spuštanja našao se u nezgodnoj situaciji, jer zbog nagiba i rastresitog terena, nije mogao "ni gore ni dole".

Nakon toga, kako RTS prenosi njegov prijatelj je pozvao policiju koja je kontaktirala Gorsku službu spasavanja.

Kako bi se osigurao, uhvatio se za drvo na kome je proveo naredna tri sata, dok spasioci nisu došli i spustili ga na zemlju.

Gorska služba navodi da je akcija spasavanja uspešno protekla zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji, ali i smirenišću mladića.

Gorska služba takođe preporučuje ljudima koji se nađu na nepristupačnim terenima da ostanu mirni, procene situaciju i pozovu Gorsku službu koja će u najkraćem roku reagovati da pritekne u pomoć.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode Spens bez grejanja vremenska prognoza bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Srbiji novorođenčad Vreme u Novom Sadu horoskop jp sportski i poslovni centar vojvodina novosadsko porodilište novi sad Republički hidrometeorološki zavod zdravlje isključenje grejanja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević epidemija gripa betanija servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad bez vode elektrovojvodina isključenja struje novosađani Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana bez struje Isključenje struje