Gorska služba spasila mladića: Tri sata proveo na drvetu

Gorska služba spasila mladića: Tri sata proveo na drvetu

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije sinoć su spasli mladića P. N. (21) koji se zaglavio dok se spuštao niz kamenolom na planini Kosmaj.

Gorska služba spasavanja Srbije saopštila je da je u 21.20 primila poziv od strane Sektora za vanredne situacije o hitnoj akciji spasavanja momka, koji se tokom šetnje niz kamenolom Košutica, u podnožju planine Kosmaj, zaglavio na visini od 10 metara.

Momak iz Beograda odlučio je da se spusti niz strmu stranu kamenoloma, ali u toku spuštanja našao se u nezgodnoj situaciji, jer zbog nagiba i rastresitog terena, nije mogao "ni gore ni dole".

Nakon toga, kako RTS prenosi njegov prijatelj je pozvao policiju koja je kontaktirala Gorsku službu spasavanja.

Kako bi se osigurao, uhvatio se za drvo na kome je proveo naredna tri sata, dok spasioci nisu došli i spustili ga na zemlju.

Gorska služba navodi da je akcija spasavanja uspešno protekla zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji, ali i smirenišću mladića.

Gorska služba takođe preporučuje ljudima koji se nađu na nepristupačnim terenima da ostanu mirni, procene situaciju i pozovu Gorsku službu koja će u najkraćem roku reagovati da pritekne u pomoć.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode Dom zdravlja Novi Sad servisne informacije novi sad zodijak Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana novi sad horoskopski znaci bebe raspored sahrana i ispraćaja Nebojša Stefanović Isključenje struje novosadsko porodilište dnevni horoskop isključenja struje štrajk poštara isključenje vode pošte srbije sahrane novi sad novosađani novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod horoskop jkp lisje betanija vremenska prognoza elektrovojvodina bez struje