Gosti iz Kine žele tešnje odnose s Novim Sadom i Vojvodinom

Gosti iz Kine žele tešnje odnose s Novim Sadom i Vojvodinom

Gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastali su se danas s generalnim direktorom Кancelarije za spoljne poslove Narodne Vlade Provincije Fuđien Vangom Tjenmingom i privredno-poslovnom delegacijom te kineske provincije, javila je pres služba Grada Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku se razgovaralo o uspostavljanju bliže saradnje u svim važnim oblastima, a upriličeno je i potpisivanje Pisma o namerama o uspostavljanju saradnje između AP Vojvodine i provincije Fuđien.


Predstavnici Provincije Fuiđen izrazili su želju da Novi Sad kao univerzitetski, privredni i kulturni centar Pokrajine ostvari tešnje odnose sa gradom Кvan Đo, kulturnim biserom Provincije, a od posebne važnosti u tom procesu istaknute su titule Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope koje je poneo Novi Sad.

Na sastanku je, dodaje se u saopštenju, ocenjeno da se konkretizacija saradnje dve zemlje uspešno može realizovati na nivou lokalnih samopurava, i delegacija Grada Novog Sada pozvana je da što pre poseti Provinciju Fuđien kako bi se precizirali dalji koraci na tom putu.

- Sasvim je prirodno da nakon saradnje dve pokrajine dođe da saradnje između gradova. Mi ćemo se truditi da pratimo političke dogovore sa državnog i regionalnog nivoa, a siguran sam da u mnogim oblastima možemo uspostaviti blisku saradnju. To su pre svega privreda, poljoprivreda, turizam, ali i kultura, nauka i obrazovanje. Srbija je jedna od najprijateljskijih zemlja sa evropskog kontinenta Narodnoj Repubici Кini. Iskreno smo zahvalni na svim realizovanim investicijama, a naši građani posebno cene podršku koju NR Кina pruža teritorijalnom integritetu i celovitosti Republike Srbije – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević, a prenosi njegov kabinet. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan