Grad će pomoći ozakonjenje nelegalnih stanova ili kuća

Grad će pomoći ozakonjenje nelegalnih stanova ili kuća

Grad Novi Sad je raspisao Javni poziv za pomoć pri legalizaciji stana ili kuće.

Kako saznaje 021.rs, pomoć je namenjena porodicama lošijeg materijalnog stanja i Novi Sad će platiti izradu tehničke i geodetske dokumentacije potrebne za legalizaciju objekta.

Osnovni uslovi za konkurisanje su da je podnosilac državljanin Srbije, da članovi domaćinstva imaju prebivalište u Novom Sadu, da nemaju nekretnine u vlasništvu, da stanuju u nelegalnom objektu, da su podneli zahtev za njegovu legalizaciju i da propisi dozvoljavaju legalizaciju konkretnog stana ili kuće.

Granica prihoda po članu domaćinstva kao uslov za ostvarivanje pomoći je za porodice sa jednom odraslom osobom malo više od 35.000 dinara, a za domaćinstvo sa pet odraslih osoba nešto više od 133.000 dinara.

Pravo prvenstva na rang listi određuje i zdravstveno stanje, pa invalidnost i telesno oštećenje.

Zahtevi se podnose Komisiji za ostvarivanje pomoći za ozakonjenje stana ili porodične kuće preko Gradske uprave za imovinu i imovinsko pravne poslove u Ulici Narodnog fronta 53. Rok za podnošenje zahteva je 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva, odnosno – od 12. maja.

Dokumentacija se može preuzeti sa pisarnice Uprave za imovinu u Narodnog fronta 53 ili na sajtu Grada.

Grad će posebno raspisati javnu nabavku za izbor projektantske kuće sa kojom će izabrani na konkursu posebno potpisati ugovor o izradi tehničke i geodetske dokumentacije, napominje Radio 021.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marko

  pre 672 dana i 16 sati

  Ovo je verovatno jedini način da se nešto legalizuje, pošto predmeti u katastru stoje godinama sve dok se ne podmaže sa kojom zelenom stotkom.

  Oceni komentar:
  0
  1