Grad deli subvencije za samozapošljavanje žena

Grad deli subvencije za samozapošljavanje žena

Grad Novi Sad je objavio Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje žena. Subvencije će se dodeljivati nezaposlenim ženama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač u njemu zasniva radni odnos.

Planirani iznos od 10 000 000 dinara za subvencionisanje samozapošljavanja žena na teritoriji Grada Novog Sada ove godine je duplo viši u odnosu na prethodnu.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 150.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu. Nezaposlena žena koja ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci.

Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje, koji je otvoren do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu, objavljen je na sajtu Grada www.novisad.rs u "Aktuelnim dokumentima", na oglasnoj tabli Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na sajtu Gradske uprave za privredu www.privredans.com gde su dostupne informacije o uslovima za podnošenje zahteva za dodelu subvencije kao i o potrebnoj dokumentaciji.

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Miloš Vučević hladno pivo novosađani bez struje vremenska prognoza novosadski oktoberfest gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bebe betanija novorođenčad Vreme u Novom Sadu porodilje Republički hidrometeorološki zavod Vreme u Srbiji isključenje vode novosadska policija klinika za ginekologiju i akušerstvo OK Vojvodina novosadsko porodilište elektrovojvodina RHMZ Isključenje struje pivo servisne informacije novi sad novosadski sajam Spens isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija bez vode novosadski maraton