Grad deli subvencije za samozapošljavanje žena

Grad deli subvencije za samozapošljavanje žena

Grad Novi Sad je objavio Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje žena. Subvencije će se dodeljivati nezaposlenim ženama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač u njemu zasniva radni odnos.

Planirani iznos od 10 000 000 dinara za subvencionisanje samozapošljavanja žena na teritoriji Grada Novog Sada ove godine je duplo viši u odnosu na prethodnu.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 150.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu. Nezaposlena žena koja ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci.

Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje, koji je otvoren do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu, objavljen je na sajtu Grada www.novisad.rs u "Aktuelnim dokumentima", na oglasnoj tabli Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na sajtu Gradske uprave za privredu www.privredans.com gde su dostupne informacije o uslovima za podnošenje zahteva za dodelu subvencije kao i o potrebnoj dokumentaciji.

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradska kuća novi sad trg slobode betanija JKP "Stan" novosađanin servisne informacije novi sad Hitna pomoć klinički centar vojvodine Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza novi sad bebe Isključenje struje novorođenčad novosađani novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo 84. međunarodni poljoprivredni sajam exit 2017 porodilje MUP Srbije RHMZ novosadsko porodilište vremenska prognoza prognoza vremena elektrovojvodina novosadska policija Vreme u Srbiji isključenja struje jkp novosadska toplana bez struje