Grad dobio 15 miliona RSD za projekat energetske efikasnosti Spensa

Grad dobio 15 miliona RSD za projekat energetske efikasnosti Spensa

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin potpisao je Ugovor o dodeli sredstava putem javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti, koji je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević, pored Novog Sada, uručio i predstavnicima drugih lokalnih samouprava.

Ugovore o podršci projektima unapređenja energetske efikasnosti potpisali su i gradonačelnik Kikinde, kao i predsednici opština Titel, Kanjiža, Bački Petrovac, Alibunar i Bač.

- Ulaganje u energetsku efikasnost Spensa je od ključne važnosti za opstanak i razvoj tog preduzeća. Danas na delu vidimo odličnu saradnju Novog Sada sa Pokrajinom i zahvaljujući sredstvima koja smo dobili, uskoro očekujemo realizaciju konkretnih mera. To će, pre svega, biti vidljivo u velikoj sali Spensa, nakon sanacije elektroenergetskih instalacija. Za JP SPC "Vojvodina" ranije je izrađen i Elaborat o energetskoj efikasnosti, a projekat će se realizovati u fazama, u zavisnosti od prioriteta i finansijskih mogućnosti. Sadašnji menadžment preduzeća sva sredstva koja dobije iz budžeta, ulaže u uređenje sportskih sala i poslovnih prostora, popravke dotrajalih sistema za grejanje i hlađenje, jer je cilj trajno i sistemsko poboljšanje rada preduzeća – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Da podsetimo, predmet javnog konkursa bili su finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, a cilj je podrška jedinicama lokalne samouprave u realizaciji projekata unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi poboljšanju energetske efikasnosti. Za dodelu po tom javnom konkursu, predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 86,9 miliona dinara.

U skladu sa odlukom o dodeli sredstava, Gradu Novom Sadu je dodeljeno ukupno 15.334.498 dinara za realizaciju projekta o energetskoj efikasnosti pod nazivom "Sanacija elektroenergetskih instalacija velike sportske dvorane JP SPC 'Vojvodina' u Novom Sadu“

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan