Grad dobio 15 miliona RSD za projekat energetske efikasnosti Spensa

Grad dobio 15 miliona RSD za projekat energetske efikasnosti Spensa

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin potpisao je Ugovor o dodeli sredstava putem javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti, koji je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević, pored Novog Sada, uručio i predstavnicima drugih lokalnih samouprava.

Ugovore o podršci projektima unapređenja energetske efikasnosti potpisali su i gradonačelnik Kikinde, kao i predsednici opština Titel, Kanjiža, Bački Petrovac, Alibunar i Bač.

- Ulaganje u energetsku efikasnost Spensa je od ključne važnosti za opstanak i razvoj tog preduzeća. Danas na delu vidimo odličnu saradnju Novog Sada sa Pokrajinom i zahvaljujući sredstvima koja smo dobili, uskoro očekujemo realizaciju konkretnih mera. To će, pre svega, biti vidljivo u velikoj sali Spensa, nakon sanacije elektroenergetskih instalacija. Za JP SPC "Vojvodina" ranije je izrađen i Elaborat o energetskoj efikasnosti, a projekat će se realizovati u fazama, u zavisnosti od prioriteta i finansijskih mogućnosti. Sadašnji menadžment preduzeća sva sredstva koja dobije iz budžeta, ulaže u uređenje sportskih sala i poslovnih prostora, popravke dotrajalih sistema za grejanje i hlađenje, jer je cilj trajno i sistemsko poboljšanje rada preduzeća – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Da podsetimo, predmet javnog konkursa bili su finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, a cilj je podrška jedinicama lokalne samouprave u realizaciji projekata unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi poboljšanju energetske efikasnosti. Za dodelu po tom javnom konkursu, predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 86,9 miliona dinara.

U skladu sa odlukom o dodeli sredstava, Gradu Novom Sadu je dodeljeno ukupno 15.334.498 dinara za realizaciju projekta o energetskoj efikasnosti pod nazivom "Sanacija elektroenergetskih instalacija velike sportske dvorane JP SPC 'Vojvodina' u Novom Sadu“

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina 27. novosadski maraton novosadsko porodilište Aleksandar Vučić novosađani novosadska policija Isključenje struje sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad bez vode KCV izmena režima saobraćaja Spens servisne informacije servisne informacije novi sad isključenja struje betanija JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja mup novi sad bebe novorođenčad raspored sahrana novi sad RHMZ