Grad dobio 15 miliona RSD za projekat energetske efikasnosti Spensa

Grad dobio 15 miliona RSD za projekat energetske efikasnosti Spensa

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin potpisao je Ugovor o dodeli sredstava putem javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti, koji je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević, pored Novog Sada, uručio i predstavnicima drugih lokalnih samouprava.

Ugovore o podršci projektima unapređenja energetske efikasnosti potpisali su i gradonačelnik Kikinde, kao i predsednici opština Titel, Kanjiža, Bački Petrovac, Alibunar i Bač.

- Ulaganje u energetsku efikasnost Spensa je od ključne važnosti za opstanak i razvoj tog preduzeća. Danas na delu vidimo odličnu saradnju Novog Sada sa Pokrajinom i zahvaljujući sredstvima koja smo dobili, uskoro očekujemo realizaciju konkretnih mera. To će, pre svega, biti vidljivo u velikoj sali Spensa, nakon sanacije elektroenergetskih instalacija. Za JP SPC "Vojvodina" ranije je izrađen i Elaborat o energetskoj efikasnosti, a projekat će se realizovati u fazama, u zavisnosti od prioriteta i finansijskih mogućnosti. Sadašnji menadžment preduzeća sva sredstva koja dobije iz budžeta, ulaže u uređenje sportskih sala i poslovnih prostora, popravke dotrajalih sistema za grejanje i hlađenje, jer je cilj trajno i sistemsko poboljšanje rada preduzeća – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Da podsetimo, predmet javnog konkursa bili su finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, a cilj je podrška jedinicama lokalne samouprave u realizaciji projekata unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi poboljšanju energetske efikasnosti. Za dodelu po tom javnom konkursu, predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 86,9 miliona dinara.

U skladu sa odlukom o dodeli sredstava, Gradu Novom Sadu je dodeljeno ukupno 15.334.498 dinara za realizaciju projekta o energetskoj efikasnosti pod nazivom "Sanacija elektroenergetskih instalacija velike sportske dvorane JP SPC 'Vojvodina' u Novom Sadu“

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe zodijak isključenja struje raspored sahrana novi sad korona virus Isključenje struje bez struje novosadsko porodilište izmena trase autobusa isključenje vode vlada srbije betanija Elektrodistribucija Novi Sad zdravlje JGSP "Novi Sad" uhapšen diler klinika za ginekologiju i akušerstvo obeležavanje novosadske racije elektrovojvodina bez vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jkp lisje servisne informacije novi sad sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja horoskop novorođenčad astrologija dnevni horoskop JKP Vodovod i kanalizacija