Grad i pokrajina zajedničkim snagama ulažu u Novi Sad (FOTO)

Grad i pokrajina zajedničkim snagama ulažu u Novi Sad (FOTO)

Mnogobrojni objekti i saobraćajnice u Novom Sadu, koji se grade ili obnavljaju, pokazatelj su da je naš grad postao epicentar investacionih aktivnosti.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Nedelјkom Kovačevićem obišao objekte i saobraćajnice u Novom Sadu, gde su u toku radovi na njihovoj izgradnji i obnovi. Oni su obišli Osnovnu školu "Vasa Stajić" gde je u toku dogradnja dva sprata, zatim radove na rekonstrukciji Miletićeve ulice, kao i radove na rekonstrukciji saobraćajnih površina u okviru kampusa Univerziteta u Novom Sadu. Deo radova finansira Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, a deo je rezultat zajedničkih aktivnosti AP Vojvodine i Grada Novog Sada.

- Novi Sad je postao epicentar investicionih aktivnosti, a sada smo u prilici da se upoznamo sa tim pod kakvim uslovima rade zaposleni u kompanijama koje izvode ove radove, na ovim velikim vrućinama. Zadovolјan sam, jer je sve ono što smo najavili pre nekih godinu dana, pokrenuto bez bilo kakvih otežavajućih okolnosti sa vrlo konkretnim stvarima i rezultatima. Ovo je samo deo investicija koje zajedno sprovodimo i siguran sam da ćemo imati još aktivnosti. Nama sledi nastavak saradnje u još nekim novim investicionim ciklusima, a na osnovu rebalansa budžeta. Mi danas, ne samo da sarađujemo u pogledu komunalne infrastrukture, već Pokrajina i Grad Novi Sad sarađuju i u oblasti privrede, turizma, kulture, socijalne zaštite, sporta i dr. Ta zajednička saradnja je opiplјiva i vidlјiva u svim segmentima života i ponosan sam na to. S obzirom na to da smo ušli u udarni period izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture po gradu, svesni smo da to u nekim momentima otežava život naših sugrađan i molimo za strplјenje. Bitno je da ćemo nakon završetka radova uživati u lepšem,  čistijem, komunalno uređenijem i bezbednijem gradu – rekao je Miloš Vučević.

Oni su prvo obišli Osnovnu školu "Vasa Stajić" gde je u toku nadogradnja dva sprata iznad prizemnog uličnog dela postojećeg objekta te škole. Ukupna površina nadograđenog dela iznosi 325,80 m², a bruto građevinska površina je blizu 400 m2. Sredstva za ovu namenu Škola je dobila od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u iznosu od oko 33 miliona dinara sa PDV, a planira se da radovi budu završeni pre početka školske godine. Dogradnjom se dobijaju tri nove učionice na prvom spratu, tri učionice adaptacijom prostorija u prizemlјu, kao i zbornica, kancelarije pedagoga, sekretara, računovođe i direktora na drugom spratu. Ukupno realizovana sredstva za ovu Školu iz budžeta Grada Novog Sad u prethodne tri godine iznose oko 13 miliona dinara, a planirana sredstva u 2017. godini iznose šest miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da slika koju lјudi imaju priliku da vide, odnosno gradilišta sa novim projektima, govori više od hilјadu reči.

- Zajednička politika, odnosno politika okuplјanja oko istog cilјa, u kojoj Grad i Pokrajina ulažu u velike infrastrukturne projekte definitivno daje rezultate. Pored ove tri, postoji još mnogo lokacija na kojima se sprovode radovi, a koje danas nismo obišli. Na primer, zajednički radimo na izgradnji objekta Hitne pomoći, pripremamo se za izgradnju zgrade RTV Vojvodine, kao i za B i C blok Kliničkog centra. Nastavićemo da ulažemo zajedno i narednih godina – rekao je Igor Mirović i naglasio da godinama unazad nije postojao dobar i kvalitetan odnos pokrajinske administarcije prema Novom Sadu u kojem živi svaki četvrti stanovnik Vojvodine i gde se nalaze neke od najznačajnijih ustanova i institucija, i da se to više nikada ne sme ponoviti.

Izgradnja saobraćajnih površina, rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije i izgradnja javnog osvetlјenja Ulice Svetozara Miletića izvodi se od Ulice Jovana Subotića do Grčkoškolske ulice. Radovi su takođe počeli u maju, a izvođač ima ugovoreni rok za izvođenje radova 180 kalendarskih dana. Radovi na toj rekonstrukciji su podelјeni u dve deonice i to od Trifkovićevog trga do Grčkoškolske ulice i od Trifkovićevog trga do Ulice Jovana Subotića. Do sada su izvedeni radovi na prvoj deonici i to na rekonstrukciji vodovodnih i kanalizacionih instalacija, a kolovozna konstrukcija je završena oko 80%. Završeno je obostrano oivičenje kolovoza, a asfaltiranje se očekuje do kraja jula, kao i popločavanje pešačke staze. U isto vreme, planiran je početak radova na drugoj deonici Miletićeve ulice.

U okviru projekta pojačanog održavanja saobraćajnih površina u Univerzitetskom kampusu predviđena je rekonstrukcija pet ulica i to ulica Sime Miloševića, Ilije Đuričića, dr Zorana Đinđića, Vladimira Perića Valtera i Vase Savića. Rok za izvođenje tih radova je 210 kalendarskih dana, a izvođač je uveden u posao u maju ove godine. U šitanju su radovi na rekonstrukciji kolovozne konstrukcije, parkinga i trotoara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan