Grad Novi Sad poklonio 2.950 knjiga biblioteci u Srebrenici

Grad Novi Sad poklonio 2.950 knjiga biblioteci u Srebrenici

U okviru saradnje Grada Novog Sada i Grada Srebrenice u Republici Srpskoj, inicirana je akcija prikupljanja knjiga za Narodnu biblioteku u Srebrenici koju je sprovela Gradska biblioteka u Novom Sadu, i tokom koje je prikupljeno 2.950 knjiga.

Delegacija Novog Sada u kojoj su, između ostalih, bili pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Кojić, uručila je knjige Narodnoj biblioteci u Srebrenici u prisustvu načelnika opštine Sreberenica Mladena Grujičića.

- Grad Novi Sad, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, nastavlja da povlači humane poteze, a sve u službi našeg naroda, ma gde se on nalazio. Narodna biblioteka u Srebrenici raspolaže knjižnim fondom od oko 35.000 knjiga, tako da će ovim knjigama, koje im s ljubavlju poklanja Grad Novi Sad, vrlo ozbiljno dopuniti postojeći fond. Кoristim priliku da se zahvalim svim donatorima, kako ustanovama, tako i pojedincima, na sakupljenim knjigama, pre svega Gradskoj biblioteci u Novom Sadu i Biblioteci Matice srpske, kao najvećim donatorima, a poštovaocima i članovima Narodne biblioteke u Srebrenici, da poželim da sa radošću i zadovoljstvom koriste ovaj značajan fond knjiga, koji im poklanja Grad Novi Sad – rekao je Aleksandar Petrović.

Narodna biblioteka u Srebrenici radi u prostorijama od 450m2, a ima dečje odeljenje, odeljenje za odrasle korisnike, zavičajnu i muzejsku zbirku. Poslednjih godina, knjižni fond se nije obnavljao u dovoljnoj meri. Predstavnici te ustanove zahvalili su se Gradu Novom Sadu na vrednom poklonu i izrazili želju da aktivno doprinose saradnji Srebrenice i Novog Sada.

Iz Kabineta gradonačelnika podsećaju da se Grad Novi Sad realizovao sličnu akciju 2015. godine kada je prikupljeno 16.500 knjiga za biblioteke u Doboju, Bijeljini, Šamcu i Čelincu, posle majskih poplava 2014. godine, koje su potpuno uništile tamošnji bibliotečki fond.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan