Grad Novi Sad potpisao ugovor o koncesiji s Apotekom "Benu"

Grad Novi Sad potpisao ugovor o koncesiji s Apotekom "Benu"

Na osnovu Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, Grad Novi Sad koga zastupa gradonačelnik Miloš Vučević i zdravstvena ustanova Apoteka "BENU" Beograd koju zastupaju generalni direktor Dejan Aleksov i zamenik generalnog direktora Zorica Mališić potpisali su Ugovor o koncesiji za obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji Grada Novog Sada, javljeno je danas iz Gradske kuće.

Ugovor je potpisan u prisustvu zamenice predsednika Кomisije za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije Andrijane Jovanović. Na svečanoj ceremoniji potpisan je Ugovor o davanju pod koncesiju 28 gradskih apoteka na upravljanje kompaniji "BENU" na period od 15 godina, što znači da će dosadašnje gradske apoteke dobiti novi, moderniji izgled i bogatiju ponudu.

– Dobili smo dobrog partnera, koncesionara koji je društveno odgovoran, sa velikim kapitalom i znanjem. Apoteke koje su predmet koncesije će nastaviti da rade u modernijem ruhu, a u mnogima od njih će raditi ljudi do sada zaposleni u gradskoj apoteci. Upravo su oni izdržali veliki teret i njima dugujemo zahvalnost što je sve uspešno okončano. Ovo je pre svega pobeda svih zaposlenih u Apoteci "Novi Sad". Bez njihove podrške mi ne bismo mogli da stvaramo uslove za pripremu konkursa, ni da dobijemo ovako dobrog i pouzdanog partnera. Ovo je prvi put u Srbiji da se na ovakav način rešava pitanje državnih apoteka. Nismo hteli da dajemo u zakup samo prostor, već da na strateški i zakonit način rešimo jedan veliki problem i pomognemo zaposlenima, poveriocima i Gradu – rekao je na potpisivanju gradonačelnik Miloš Vučević, a prenosi njegov kabinet.


Direktor "BENU" apoteka Dejan Aleksov zahvalio se gradonačelniku Vučeviću i timu Gradske uprave Novog Sada koji je radio na realizaciji tog kompleksnog poduhvata i izrazio nadu da će i drugi gradovi krenuti stopama Novog Sada. On je naglasio da će ta saradnja pre svega doprineti unapređenju sistema zdravstvene zaštite Novosađana.

– Ovo je prvi koncesioni odnos koji smo ostvarili sa državnim apotekama i zbog toga smo veoma zahvalni vlastima Novog Sada, na njihovoj dalekovidosti i delotvornosti. Sigurni smo da ćemo opravdati poverenje koje nam je dato. Nakon što današnji ugovor stupi na snagu, građani Novog Sada će dobiti zdravstvenu uslugu u oblasti farmacije na najvišem mogućem evropskom nivou, na dobro poznatim lokacijama u gradu – rekao je Dejan Aleksov.Zamenica predsednika Кomisije za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije Andrijana Jovanović izjavila je da su sjajna saradnja, znanje i ogroman uložen trud gradonačelnika i kompletnog tima Grada Novog Sada u proteklom periodu doveli do realizacije izuzetno značajnog projekta, ne samo za Grad, već i za državu.

– Ovo je prvi projekat javno-privatnog partnerstva koji nudi celovito rešenje za sve državne apoteke. U našem fokusu je uvek očuvanje javnog interesa, a cilj je da privatni partner pruža uslugu građanima još kvaltetnije i bolje. Nadam se da će i druge lokalne samouprave krenuti stopama Novog Sada i da ćemo videti još mnogo lepih primera koncesija i javno-privatnog partnerstva – izjavila je Andrijana Jovanović.

Zdravstvena ustanova "BENU" je najveći lanac apoteka u Srbiji i deo je velike međunarodne kompanije "PHOENIX" iz Nemačke koja u svom sastavu ima preko 2400 apoteka u 14 evropskih zemalja. 

Oceni vest:
0
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Darko

  pre 1246 dana i 14 sati

  A cene lekova su u Benu najveće i ostalih proizvoda. Niti imaju popust kao kod drugih apoteka niti išta, dok u drugim zemljama imaš popust pogotovo kad svaki mesec potrošiš dosta na lekove. Kad to bude uveo, kao i druge apoteke da ih ne nabrajam a on dobia još jeftinije od drugih e onda ga možeš hvaliti. Ma imam još dosta da kazem za te malverzacije al dosta je drugi put

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Tina

  pre 1246 dana i 9 sati

  Sramota da je jos jedan grad ostao bez drzavnih apoteka. Ne vidim gde je tu razlog za tako sirok osmeh kao je gospodjin sa slike. Zaposleni dobijaju samo deo plate godinama, pitanje je da li ce im se i sad isplatiti ostatak, a oni koji su presli da rade u Benu im je zagarantoan posao samo dve godine, a posle ko zna.

  Oceni komentar:
  0
  1