Grad obezbedio besplatne udžbenike za više od 4.000 đaka prvaka

Grad obezbedio besplatne udžbenike za više od 4.000 đaka prvaka

U prisustvu članice Gradskog veća za obrazovanje Dine Vučinić, predstavnici 12 izdavačkih kuća i 35 novosadskih osnovnih škola potpisali su Ugovor o nabavci besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola, za čiju nabavku je Grad Novi Sad, posredstvom Uprave za obrazovanje, obezbedio 27.160.000 dinara.

Pozdravljajući prisutne u Skupštini Grada Novog Sada, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić istakla je da su ove godine obezbeđeni besplatni udžbenici za više od 4.000 đaka prvaka.

– Ove godine, u škole sa teritorije Novog Sada upisano je 4.039 prvaka. Njihovi roditelji neće morati da izdvajaju sredstva za kupovinu udžbenika. Grad Novi Sad brine o porodicama sa decom i ova mera je samo jedan od načina na koji im pomažemo. Podsetiću vas da je boravak za više od 17.000 dece u vrtićima PU "Radosno detinjstvo" potpuno besplatan, za šta smo obezbedili 625 miliona dinara. Osim toga, ove godine obezbedili smo 327 miliona i 500 hiljada dinara za subvenciju boravka 3.400 dece u privtanim vrtićima, a u naredne dve godine Novi Sad će dobiti još tri nova vrtića. Zahvaljujući novoj cenovnoj politici Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća godišnja đačka i studentska karta sada iznosi samo 5.000 dinara, a to znači da u nekim prigradskim naseljima roditelji na godišnjem nivou uštede 28.600 dinara – izjavila je Vučinić, a prenela pres služba Grada.


Ona je dodala da Grad Novi Sad posebnim merama želi da nagradi i motiviše najvrednije učenike.

– Svake godine najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola dodeljuju se Vidovdanske nagrade. Ove godine, za 486 nagrada obezbedili smo 11.700.000 dinara. Takođe, u okviru saradnje Grada Novog Sada i opštine Budva, 50 novosadskih učenika juče je otišlo na desetodnevno letovanje u hotelskom kompleksu "Slovenska plaža", gde imaju boravak na bazi punog pansiona, a o njima se brine šest pratioca koji su zaposleni u školama. Naša namera je da doprinesemo da što više dece ode na letovanje, ali i da ih nagradimo za dobro učenje i vladanje u školi – dodala je Dina Vučinić, ističući da će briga o porodici i deci uvek biti u fokusu gradonačelnika Miloša Vučevića i njegovog tima, kaže se na kraju saopštenja iz Gradske kuće.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan