Grad pobratim nudi Novom Sadu da bude stanica na putu voza Kina-Evropa

Grad pobratim nudi Novom Sadu da bude stanica na putu voza Kina-Evropa

Sredinom prošle godine, Grad Čangčun je u redovne gradske linije uveo autobus koji nosi ime po Novom Sadu, a u okviru kojeg putnici imaju priliku da se upoznaju sa gradom posredstvom fotografija koje su izložene unutar vozila. Poseta delegacije Čangčuna bila je prilika da se građanima Novog Sada, na Trgu slobode predstavi autobus JGSP  „Novi Sad“ sa obeležjima grada pobratima Čangčuna.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući delegaciju iz kineskog grada Čangčuna, grada pobratima Novog Sada, koju predvode član Pokrajinskog komiteta Komunističke partije Kine za pokrajinu Ćilin i sekretar Opštinskog komiteta Komunističke partije Kine za grad Čangčun Gao Guangbin i predsednik Odbora i podsekretar Komiteta partije za najveću državnu kompaniju koja se bavi proizvodnjom lokomotiva i vagona  „China CNR Corporation Limited“ Vang Run.

Gradonačelnik je pozvao kineske privrednike da učestvuju na 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu. Kako se navodi u saopštenju, na sastanaku, održanom nakon svečanog prijema, razgovaralo se o ekonomskoj saradnji dva grada, učešću preduzeća iz Čangčuna u investicionim projektima u Novom Sadu, kao i o unapređenju prijateljskih odnosa i saradnje iz oblasti poljoprivrede, turizma i sporta.

- Predstavnici Čangčuna su izrazili zainteresovanost za saradnju iz oblasti železničkog saobraćaja i obavestili gradonačelnika o puštanju u rad teretnog voza  „Čangčun - Mandžurija - Evropa“ i o mogućnosti da u Novom Sadu bude jedna od stanica, navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika.

Saradnja Novog Sada i pobratimskog grada Čangčuna počela je nakon uspostavljanja prijateljskih odnosa između dve pokrajine 1981. godine. Ona je najpre bila iskazana u oblasti agrara, a kasnije je proširena na sport, obrazovanje, kulturu i privredu.

Sredinom prošle godine, Grad Čangčun je u redovne gradske linije uveo autobus koji nosi ime po Novom Sadu, a u okviru kojeg putnici imaju priliku da se upoznaju sa gradom posredstvom fotografija koje su izložene unutar vozila. Poseta delegacije Čangčuna bila je prilika da se građanima Novog Sada, na Trgu slobode predstavi autobus JGSP  „Novi Sad“ sa obeležjima grada pobratima Čangčuna, a organizovana je i kratka vožnja autobusom po gradu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan