Grad pred rebalansom: Tužitelji traže 700 miliona dinara

Grad pred rebalansom: Tužitelji traže 700 miliona dinara

Novi Sad će uskoro iz svoje kase morati da izdvoji više od 50 miliona dinara zbog tužbe firme "Granit".

Ukoliko na naplatu stignu i drugi sudski postupci čija je vrednost veća od 700 miliona dinara, budžet će morati na rebalans.

Iz dokumenata u koje je "Blic" imao uvid, firma “Granit”, koja je u blokadi 1.100 dana, dobila je tužbu protiv Zavoda za izgradnju grada jer im nisu plaćene dve parcele. Ono što čudi jeste da Novi Sad nije tražio da se odloži izvršenje plaćanja dok ne prođe žalba ZIG-a na Ustavnom sudu. Iz Gradske kuće nisu znali da kažu zašto nisu podneli zahtev za odlaganje izvršenja, samo su kratko saopštili "da nisu čuli za firmu Granit i njenu tužbu".

Pored ovog, grad je potencijalni dužnik u još dva sudska spora. Firma "Gramont" u stečaju tuži ZIG i traži skoro pola milijarde, a "Metalac metalurgija" od ZIG-a i Slobodne carinske zone traži 175 miliona.

“Gramont” se sudi 10 godina zbog zgrade koju su započeli, ali im je taj posao oduzet i dodeljen drugoj firmi. Iz ovog preduzeća kratko kažu da ove godine očekuju sudski epilog. “Metalac metalurgija” tuži ZIG zbog četiri parcele, a presudu čeka još od davne 1989.

- Uzeli su nam zemljište gde je izrađen Spens i dali nam drugo kod Slobodne carinske zone. Tu smo izgradili objekte, a onda su 1989. doneli rešenje da je tu ledina, te to dali na korišćenje Slobodnoj carinskoj zoni,  tvrde iz “Metalac metalurgije”.

Iz ZIG-a ne žele da pričaju o sudskim sporovima.

- Kao i u drugim slučajevima, ne možemo da komentarišemo dok se sporovi ne okončaju - izjavili su nezvanično iz ZIG-a.

PARNICE OD MILIJARDU: Državna revizorska institucija navodi da se protiv ZIG-a trenuto vode parnični postupci u ukupnoj vrednosti od čak 1,365 milijardi dinara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan