Grad (privremeno) stao s uređenjem Kineske četvrti

Grad (privremeno) stao s uređenjem Kineske četvrti

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) obustavila je javnu nabavku za uređenje javnih površina s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem u Kineskoj četvrti jer je jedina pristigla ponuda 22,6 miliona dinara veća od procenjene vrednosti.

Kako piše "Dnevnik", novosadski "Put invest" ponudio je da završi posao, zajedno s firmama "Energotehnika – Južna Bačka" i "AB&CO Geosistems", za 270 kalendarskih dana, i to za 69,7 miliona dinara. Reč je o nastavku radova u bloku ograničenom Bulevarom despota Stefana, Mostom slobode, Sunčanim kejom i novoplaniranom ulicom. Inače, UGZI je od raspisivanja tendera tri puta menjao konkursnu dokumentaciju, a jednom je produžen rok za podnošenje ponuda.

Prema tenderskoj dokumentaciji, u prvoj fazi planirana je nabavka i ugradnja urbanog mobilijara i prateće opreme, odnosno 72 klupe, 64 korpe za otpatke i 32 nosača za bicikle. U drugoj fazi previđeno je rušenje starih kolovoza, ivičnjaka, pešačkih i biciklističkih staza, šahtova i izmeštanje instalacija, a nakon raščišćavanja, trebalo je da počne izgradnja novih saobraćajnica, staza i parkinga od montažno-betonskih elemenata. Planirana je i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže kao i montiranje nove javne rasvete.

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan