Grad prodaje 25 solidarnih stanova na Novom naselju, cena oko 1.000 evra po kvadratu

Grad prodaje 25 solidarnih stanova na Novom naselju, cena oko 1.000 evra po kvadratu

Novi Sad je raspisao konkurs za prodaju 25 solidarnih stanova u ulici Momčila Tapavice BB.

Cena je oko 1.000 evra po kvadratu i namenjeni su porodicama koje zadovoljavaju nekoliko kriterijuma.

Novi Sad gradnju solidarnih stanova sprovodi kao vid podrške stanovništvu u rešavanju stambenog pitanja, a plan je da se u budućnosti zida još ovakvih zgrada, piše 021.rs.

Na konkursu se nudi 25 od 27 stanova u lameli 5, jer će se dva stana prodati po komercijalnim uslovima.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je cena kvadrata 116.774,63 dinara. Stan je moguće kupiti na 240 rata, odnosno može se otplaćivati 20 godina.

U ponudi je sedam stanova prosečne površine od 40 kvadratnih metara koji su namenjeni dvočlanim porodicama. Osam stanova površine 43 m2 prodaju se za tročlana domaćinstva.

Za četvoročlane porodice namenjeno je pet stanova od 56 kvadrata, a pet stanova površine od 60 m2 namenjeno za petočlana domaćinstva. 

Ko može da aplicira? 

Zainteresovani za kupovinu moraju da budu državljani Srbije, da imaju prebivalište u Novom Sadu, da ne poseduju stan ili kuću na području Srbije ili da nekretninu nisu otuđili u prethodne tri godine. Takođe, jedan od uslova je taj da svojim sredstvima ne mogu da reše stambenu potrebu po tržišnim uslovima. 

Postavljena je maksimalna granica mesečnih prihoda koje kandidat za stan može da ima. Ovo zavisi od kategorije, ali je prosečna visina primanja ograničena na 110.000 po osobi. 

Rok za prijavu na konkurs je 30 dana, a prijave se podnose Stambenoj komisiji putem Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne odnose.

Radio 021 podseća da je do sada u Ulici Momčila Tapavice osim lamele 5 za koju je sada raspisan konkurs, useljena i lamela 6. U ovoj useljenoj zgradi stanovi su se prodavali po ceni od 99.000 dinara po kvadratnom metru.

Oceni vest:
9
20

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Katarina

    pre 378 dana i 7 sati

    Stanovi solidarnosti. Nekada su svima skidali s plate da bi neki dobili te stanove i kasnije za sitne pare otkupili. A neki nisu dobili baš ništa. Zaboravljeni. Onda se istima skidali 4 godine s penzije i osim što im je opet oteto, opet nemaju ništa. Tužno, jadno...

    Oceni komentar:
    2
    39
  • Iznogud

    pre 378 dana i 3 sata

    Sa 110000 dinara može i sam da kupi stan i da ga plaća. Ovo bi trebalo da važi za one koji imaju upola manju sumu po osobi....

    Oceni komentar:
    3
    30
  • Komsija

    pre 377 dana i 23 sata

    Hahaha ostalo je stanova koji pripadnici bezbednosti nisu hteli da kupe, jer 500€ po m2 na kraju nije ispostovano vec duplo vise

    Oceni komentar:
    5
    18
  • Beanka

    pre 377 dana i 21 sat

    Kakvi su to stanovi solidarnosti za one sa primanjem od 110.000.00??? Zna li neko od tih što su,, solidarni,, kolika su primanja ljudi kojima treba pomoć i solidarnost da bi rešili stambeno pitanje. Sramota i dosta više vredjanja inteligencije.

    Oceni komentar:
    2
    40
  • Ma

    pre 376 dana i 22 sata

    Kakvi sada stanovi solidarnosti? Ko je uopšte pristao da se tako troše naše pare, prvo za pandure, sada za neke koji imaju dobre veze! Odvratna mi je cela ta priča sa tim stanovima! Na kraju, ko nema za stan, nema, neka bude podstanar.

    Oceni komentar:
    7
    3