Grad raspisao javni poziv za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za turističke agencije

Grad raspisao javni poziv za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za turističke agencije

Javni poziv za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za unapređenje i poboljšanje uslova poslovanja turističkih agencija na teritoriji Grada Novog Sada u 2021. godini raspisuje se za trajna obrtna sredstva, održavanje postojećih ulaganja, jačanje konkurentnosti i operativne troškove poslovanja.

Pomenuta bespovratna sredstva su državna pomoć male vrednosti (de minimis državna pomoć) i odobravaju se turističkim agencijama jednokratno, u iznosu od 150.000 do 250.000 dinara po jednoj prijavi u zavisnosti od broja zaposlenih radnika, i to za do tri radnika  150.000 dinara, a za više od 3 radnika 250.000 dinara.

Sredstva u ukupnom iznosu od 11.000.000 dinara su obezbeđena Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2021. godinu, a namenjena su za unapređenje i poboljšanje uslova poslovanja turističkih agencija koje kod Agencije za privredne registre Republike Srbije imaju registrovano sedište na teritoriji Grada Novog Sada najkasnije do 31. decembra 2020. godine i čija je pretežna delatnost 7911 –delatnost putničkih agencija ili 7912 – delatnost tur-operatora.

Finansijska sredstva po osnovu ovog Javnog poziva se mogu koristiti za pokriće prihvatljivih troškova nastalih u periodu od 1. marta 2020. godine do 1. decembra 2021. godine. Sredstva koja će se dodeljivati  na osnovu Javnog poziva su namenska i bespovratna sredstva – subvencije, koja su, kao takva, izuzeta od prinudne naplate, shodno članu 48. Zakona o platnom prometu. Jedna turistička agencija može po ovom Javnom pozivu da učestvuje samo sa jednom prijavom.

Prijava sa potrebnom dokumentacijom se podnosi predajom na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove (šalter sala) u Gradskoj kući, Trg slobode broj 1, Novi Sad, u vremenu od 8 do 15 časova, ili putem pošte.

Rok za podnošenje prijava je do 25. juna 2021. godine.

Više informacija o podnošenju prijave i potrebnoj dokumentaciji zainteresovani mogu potražiti na sajtu Grada Novog Sada, u Aktuelnim dokumentima na OVOM LINKU.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan