Grad raspisao subvencije za nova radna mesta, poslodavcima 200.000 dinara po radniku

Grad raspisao subvencije za nova radna mesta, poslodavcima 200.000 dinara po radniku

Grad Novi Sad je raspisao javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta. Subvencije za otvaranje novih radnih mesta će biti odobrene u jednokratnom iznosu od 200.000 dinara po radnom mestu.

Kako prenosi "Dnevnik", pravo na subvenciju može ostvariti poslodavac sa sedištem na teritoriji grada Novog Sada, pod uslovom da zaposli nezaposlene sa evidencije novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i to na novootvorenim radnim mestima, s punim radnim vremenom.

Osim toga, privatno preduzeće mora  biti registrovano najmanje tri meseca pre podnošenja zahteva za ovu subvenciju. Poslodavac ne sme da zaposli nekoga koje već bio zaposlen u firmi i to najmanje tri meseca pre prijavljivanja za subvencije, a novi radnik ne sme da bude povezan sa gazdom. Od poslodavca se očekuje da nije otpuštao radnike najmanje tri meseca pre konkurisanja za subvenciju.

Ukoliko ste poslodavac i želite da dobijete ovaj podsticaj, potrebno je da podnesete zahtev s biznis planom – koji možete preuzeti na zvaničnoj veb prezentaciji grada ili na sajtu www.privredans.com, kao i lično, u Gradskoj upravi za privredu, Rumenačka 110 a – zatim uverenje da niste smanjili broj zaposlenih u poslednja tri meseca pre podnošenja zahteva i da uredno izmirujete obaveze i potraživanja prema Gradu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Detaljnije informacije o subvencijama za otvaranje novih radnih mesta možete pronaći na sajtu grada Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan