Grad traži koncesionara za Apoteku "Novi Sad"

Grad traži koncesionara za Apoteku "Novi Sad"

U Službenom glasniku Republike Srbije  25. januara Grad Novi Sad objavio je Javni poziv za davanje koncesije za obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji Grada Novog Sada, čime je pokrenut postupak davanja koncesije za obavljanje ove delatnosti.

Кoncesionaru se koncesiona delatnost daje na period od 15 godina od dana zaključenja ugovora, pri čemu koncesionar snosi sve rizike u vezi sa komercijalnim korišćenjem predmeta koncesije, navodi se u pozivu.

Grad će koncesionaru dati na korišćenje 25 nepokretnosti u javnoj svojini, a koncesionar će biti dužan da plaća ustanovljenu koncesionu naknadu. Tokom trajanja ugovora, koncesionar se obavezuje da u svim nepokretnostima obavlja koncesionu delatnost. U pojedinim objektima delatnost može obavljati u smanjenom obimu, ali uz prethodno dobijenu saglasnost Gradskog veća.

Koncesionar će biti dužan da ponudi zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vreme za najmanje 46 zaposlenih u Apoteci "Novi Sad", uz poštovanje najmanje istog nivoa ugovorene plate.

Namera Grada je da sa izabranim koncesionarom zaključi ugovor o javno-privatnom partnerstvu čijom će se realizacijom stvoriti preduslovi za efikasnije i sveobuhvatnije snabdevanje stanovništva lekovima, lekovitim sredstvima i medicinskim pomagalima, posebno u manjim naseljenim mestima na teritoriji Grada Novog Sada, a naročito onim lekovima i medicinskim sredstavima koja se mogu propisivati i izdavati na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja, sve u cilju ostvarivanja i zaštite javnog interesa kroz kontinuirano, sveobuhvatno i efikasno obavljanje ove delatnosti od strane izabranog koncesionara, kaže se u saopštenju.

Tekst Javnog poziva dostupan je na sajtu Grada Novog Sada, a za preuzimanje konkursne dokumentacije ni plaća se naknada.

Rok za podnošenje ponuda je 3. april 2019. godine, do 10 časova.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan