Grad upozorava taksiste da na vreme produže dozvole

Grad upozorava taksiste da na vreme produže dozvole

Izmenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Gradska uprava za saobraćaj i puteve je 2019. godine uskladila Odluku o taksi prevozu na teritoriji Grada Novog Sada.

Taksi dozvole za vozilo i vozača, koje su izdate na osnovu odobrenja za obavljanje taksi prevoza, imaju rok važenja tri godine. S obzirom na to da su u julu 2019. godine izdate prve taksi dozvole, Grad poziva sve taksi prevoznike da provere rok važenja i da pre isteka podnesu zahtev za produženje Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve.

Na osnovu blagovremenog zahteva za produženje, gradska uprava izdaje rešenje i taksi dozvole za vozilo i vozača na period od tri godine, za sve taksi prevoznike koji se nalaze u okviru dozvoljenog broja od 1.400 vozila i koji ispunjavaju uslove u pogledu sedišta, vozača, vozila i poslovnog ugleda.

Ukoliko taksi prevoznik ne podnese zahtev za produženje pre isteka roka važenja, taksi dozvole za vozilo i vozača, odobrenje za obavljanje taksi prevoza će prestati da važi i smatraće se da je taksi prevoznik odustao od obavljanja taksi delatnosti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan