Grad uskoro dobija 30 novih dečjih igrališta

Grad uskoro dobija 30 novih dečjih igrališta

Izvršni direktor Zavoda za izgradnju grada "Novi Sad", Milan Balać izjavio je juče da će na 30 lokacija u 24 novosadske mesne zajednice biti u kratkom roku izgradnja dečja igrališta, a da je Zavod investitor tih radova.

On je rekao novinarima da će na pomenutim igralištima biti postavljeno 150 sprava, što, kako je istakao, garantuje raznolik i za decu interesantan mobilijar na tim igralištima. Milan Balać je naglasio da je vrednost tih radova blizu deset miliona dinara.

- Zavod za izgradnju grada je ponosan na ovaj deo investicija vezanih za dečja igrališta. Mi smo krajem marta počeli sa izgradnjom dečjih igrališta na 30 lokacija u 24 mesne zajednice, rekao je Balać.

Balać je kazao da se trenutno izvode radovi na izgradnji dečjih igrališta na šest lokacija u Novom Sadu, te da bi kompletan posao na svih 30 igrališta trebalo da bude završen u narednih 14 dana.

Po Balaćevim rečima nova igrališta će biti bezbedna po mališane jer su svi rekviziti kontrolisani i usaglašeni sa evropskim standardima, atestirani i funkcionalno prilagođeni najmlađima.

Direktor Osnovne škole "Nikola Tesla", Igor Milićević je rekao da je nedavno u dvorištu te škole postavljeno jedno dečije igralište, što je, kako je naglasilo, poboljšalo kvalitet boravka i rada u školi, ali je i organizaciju slobodnog vremena dece podiglo na viši nivo.

Milićević je pohvalio Zavod za izgradnju grada na tome što je, kako je kazao, prepoznao značaj postavljanja dečjih igrališta u osnovnim školama jer su igra i kretanje jedne od najznačajnijih aktivnosti za pravilan rast i razvoj dece.

Iz Zavoda za izgradnju grada apeluju na sugrađane da vode računa o dečjim igralištima kako ona ne bi bila uništavana jer njihovim uništavanjem ugrožava se i bezbednost najmlađih Novosađana.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan