Grad za Petrovaradinsku tvrđavu izdvaja više od 3.5 miliona dinara

Grad za Petrovaradinsku tvrđavu izdvaja više od 3.5 miliona dinara

Grad će za izradu Programa i plana upravljačkog modela Petrovaradinske tvrđave dati više od 3.5 miliona dinara, prenosi Radio 021.

Na tender Gradske uprave za privredu javilo se samo jedno preduzeće Horwarth HTL iz Beograda, koje je ponudilo da Program i plan izradi za 3.650.000 dinara, bez uračunatog PDV-a.
 
Kako Radio 021 prenosi u dokumentaciji, se može videti da bi Model trebalo da predstavlja paket predloga kojim bi se uspostavio sistem za dugoročno rešenje upravljanja i gazdovanja prostorom Tvrđave. Dugoročno upravljanje traži se sa ekonomskog, finansijskog i pravnog aspekta, a traži se i održiva zaštita i unapređenje turističko-kulturn-istorijske celine "Gornja i donja tvrđava sa Podgrađem".
 
Postoji nekoliko ciljeva izrade Modela i Studije za Petrovaradinsku tvrđavu, kao što su koordinacija aktivnosti pravnih lica u vezi sa korišćenjem i razvojem Tvrđave. Takođe, trebalo bi kako Radio 021 dalje prenosi da se koordiniše razvoje projekata kojim se štiti i unapređuje Petrovaradinska tvrđava i njena turistička infrastruktura, upravljanje građevinskim zemljištem.
 
Opširnije pročitajte ovde.
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan