Grade se parkinzi na Bulevaru Evrope

Grade se parkinzi na Bulevaru Evrope

Na delu zelene površine između biciklističke staze i kolovoza na Bulevaru Evrope planirani su novi parkinzi, te je nedavno taj prostor ograđen i počeli su građevinski radovi, koji će, kako je predviđeno, trajati pet meseci.

Reč je, inače, o prvoj fazi, u okviru koje će biti izgrađeno 181 mesto za motorna vozila, od kojih je šest namenjeno za osobe s invaliditetom. Planirano je ukupno 201 parking-mesto, s tim što će u drugoj fazi biti uređeno 20.

Prva faza radova koštaće gotovo 60 miliona dinara, s PDV-om, a posao je na tenderu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije dodeljen novosadskom "Put-investu".

Najviše parkinga, 78, predviđeno je na delu Bulevara od Ulice Branka Bajića do Futoške, dok je od Janka Veselinovića do Hadži Ruvimove planirano 54, odnosno 49 od Hadži Ruvimove do Branka Bajića. Od Ulice Kornelija Stankovića do raskrsnice Bulevara s Ulicom Janka Veselinovića projektovano je 20 parking-mesta, koja će biti izgrađena u drugoj fazi.

Otkako su na mestu kuća na Detelinari izgrađene višespratnice, parkirati automobil u tom kvartu postalo je "nemoguća misija". Bulevar Evrope smatra se jednom od najznačajnijih saobraćajnica u gradu, a novi parkinzi planirani su na prostoru koji je s južne strane oivčen Futoškim putem, a na severu Ulicom Kornelija Stankovića. Planirana su mesta s kosom šemom parkiranja uz desni kolovoz, i to na dužini od oko 1.400 metara.

Oceni vest:
0
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan