Gradiće se novi most na Sentandrejskom putu

Gradiće se novi most na Sentandrejskom putu

Grad Novi Sad raspisao je tender za projektovanje mosta - blizanca postojećeg Sentandrejskog (Klisanskog) mosta na Kanalu DTD.

Plan je da se pored proširenja Sentandrejskog puta, koji će postati bulevar, i totalne rekonstrukcije postojećeg mosta koji je godinama poprilično oštećen, sagradi istovetan most - blizanac kako bi svaki most služio za jedan saobraćajni pravac, navodi novosadski portal 021.rs.

Kako kažu, vrednost projekta je 15 miliona dinara, a u konkursnoj dokumentaciji se navodi da novi most - blizanac treba vizuelno da izgleda isto kao postojeći Sentandrejski most.

Treba da bude dug 195 metara sa dve saobraćajne trake od 3,5 metara, biciklističkom i pešačkom stazom od dva i 1,6 metara, i da ima obezbeđen prostor za postavljanje instalacija i redovnu i dekorativnu rasvetu.

Izgradnja ovog mosta će početi pošto bude završena rekonstrukcija postojećeg mosta i proširene saobraćajnice, odnosno 2019. godine, a već sada se u planovima budžeta Grada navodi da je za izgradnju potrebno oko 165 miliona dinara.

Proširenje Sentanadrejskog puta i totalnu rekonstrukciju mosta finansiraće zajednički Republika, preko Puteva Srbije, Pokrajina i Novi Sad sa 730 miliona dinara za saobraćajnicu, i još, kako navode, 80 miliona dinara za most.

Tenderi za ove radove još nisu raspisani, ali se očekuje da će uskoro uslediti jer su ugovori potpisani još pre nekoliko meseci, piše 021.rs

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan