Građani i večeras pravili buku sa balkona, a odigrao se i kontraprotest s razglasa (VIDEO)

Građani i večeras pravili buku sa balkona, a odigrao se i kontraprotest s razglasa (VIDEO)

Peto veče zaredom kako su Novosađani izašli na svoje balkone i prozore i pravili buku u znak protesta zbog stanja u zemlji i drugo veče kako se sa razglasa u raznim delovima grada pušta skandiranje protiv Dragana Đilasa.

I ove večeri se u Novom Sadu, u različitim delovima grada, lupalo u šerpe, lonce, duvalo u pištaljke i trube, puštala glasna muzika sa ciljem da se bukom izrazi nezadovoljstvo.

Ova vrsta protesta nastala je na poziv Inicijative "Ne davimo Beograd" da se bukom iskaže nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom i organizuje se svako veče od 20.05 u svim gradovima. 

 

I dok se građani spontano oglašavaju sa svojih balkona, nepoznati organizatori drugo veče orkestrirano prave svojevrsni performans u raznim delovima grada puštajući sa razglasa navijačko skandiranje protiv Dragana Đilasa.

Osim toga, grupa od petoro momaka, koji su delovali kao navijači, prošla je večeras oko pola devet Gogoljevom ulicom i skandirala "Đilase lopove". Bacali su petarde i koristili su baklje, rekao je jedan od stanara ove ulice koji se obratio portalu Mojnovisad.com.

U ulici Aranja Janoša nekoliko muškaraca oko devet sati je lupalo na ogradi gradilišta kompanije Galens i tražilo od noćnog čuvara da im otvori kapiju, što ovaj nije uradio. Oni su zahtevali da se sa razglasa gradilišta više ne pušta parola "Hej hej Đilase, vrati pare lopove". Posle nekoliko minuta su se razišli.

 

Oceni vest:
9
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Iznogud

    pre 1448 dana i 18 sati

    Kako možete da napišete da je spontano okupljanje po terasama i lupanje u šerpe ? Danima se pozivaju gradjani preko svih društvenih mreža da izadju i da zvižde i lupaju. Isto kao što su se i ovi drugi "spontano" doneli razglas ....

    Oceni komentar:
    15
    4
  • Pravda

    pre 1448 dana i 10 sati

    Komedija u nastavcima, a jedan pametan čovek je rekao, pa zar ne znaju da se serparenjem (čitaj već vidjeno) I bakljadom koja se vidja samo na stadionima, a i tamo je zabranjena ništa mnogo ne postiže, sve se rešava na izborima! E, sad drugi deo, opet dvostruki arsini, juče ni ovi s krovova, ni ovi ispred skupštine nisu pohapšeni, navodno ovi imaju dozvole, a ovi delom poslanici, pa mogu da rade šta hoće!??? Eee,. Paa.. do god budemo tako radili, tako će nam i biti, ako ne poštujemo zakon i drzsvu, a ona isto tako ne sprovodi taj isti zakon, "ni po babu ni po stričevima" biće nam ovako! Onda pustite sve te ljude koje su do sad pohapšeni, ili javno nek Djlkoš I ekipa pokažu da su uplatili kazne zbog kršenja mera zabrane kretanja! A, i ovi s krova što imaju dozvole. PA KO JE BRE OVDE BUDALA!!??? Ja moram da poštujem zakon, a drugi ne moraju?? Pa ko su bre ti, drugi, treći, kad ih je narod izabrao, narod moraju i da poštuju, a ne da ga psuju, s njim se sprdaju, kad budemo uveli odgovornost za uradjeno ili ne uradjeno, kada zakon bude jednak za sve, kad ja, vi
    i oni budemo jednaki, kada budu shvatili da su u NARODNOJ SKUPŠTINI i ispred nje ISTI ZAKONI VREDE, da pozicija i opozicija isti narod predstavlja, da ne možete ako ja moram da idem na posao bez obzira što mi se šef ne sviđa, jer za to dobijam platu, a vi ne morate u parlament jer vam se ne dopada vlast, a zato dobijate nadoknadu i to dobru, i kada budete smeli da ovaj narod svi zajedno pogledate u oči, budete iskreni i pošteni i prema sebi i njima, ovako vama zaštitne maske i ne trebaju, jer vi maske nosite već 30 godina!

    Oceni komentar:
    2
    12
  • Blue

    pre 1448 dana i 7 sati

    Kakva kreativnost. Mozda cete poplasiti dzukce sa ovom bukom,Vucic se nece ni pocesati. Cak mislim da je on za sad najbolje resenje za Srbiju,ne volim ga nikako ali je mnooogo pametniji od njegovih protivnika.

    Oceni komentar:
    9
    7
  • milica36

    pre 1448 dana i 22 minuta

    Strasno sta nam rade nek izadju na izbore pa cemo videti za koga su penzioneri?

    Oceni komentar:
    2
    6
  • Djetic

    pre 1447 dana i 23 sata

    Jako se plase Djilasa a nije mi jasno zbog cega. Pa njega narod nece. Nece narod da sjasi Murta da bi ga uzjaso Kurta. Njemu je samo dosta svega. Mozda zbog toga i hoce da ga zamene?!

    Oceni komentar:
    1
    3
  • slavkojerkovic

    pre 1447 dana i 9 sati

    to su njegovi zadnji trzaji narode ostane
    budan ne nedaj da Te uplaši šačica huligana pobeda protiv tiranije je blizu
    napred SRBI I SRBIJU

    Oceni komentar:
    1
    0