Građani Srbije moći će da letuju u Grčkoj ako su vakcinisani

Građani Srbije moći će da letuju u Grčkoj ako su vakcinisani

Grčki ministar turizma najavio je pod kojim uslovima će turisti moći da letuju u ovoj zemlji.

Haris Teoharis je izjavio da će građani Srbije moći na letovanje u Grčku ako se vakcinišu protiv korona virusa. Svi koji budu vakcinisani, u Grčkoj će dobiti digitalni sertifikat, a za one koji to ne uradi, mere će zavisiti od epidemiološke situacije u zemlji iz koje dolaze, pišu "Novosti".

Prošle godine, pandemija je mnogima uništila odlazak na odmor, a tek mali broj njih je iskoristio uplaćene aranžmane. Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, Aleksandar Seničić poručio je da žele da urade protokole o putovanjima, sa zemljama koje su nam interesantne, kao što su Grčka, Crna Gora, Bugarska, Turska i Egipat, kako se ne bi ponovilo prošlo leto, da budu zatvorene granice i da nigde ne možemo da putujemo.

− Ukoliko to budemo završili, onda ćemo unapred znati pravila, kao što sada znamo za Tursku i Egipat da je obavezan PCR test. Postoji protokol sa Kiprom, gde oni svrstavaju sve zemlje u četiri različite boje i na osnovu toga znate šta treba da imate da biste ušli na njihovu teritoriju. Naše ministarstvo je dalo podršku, a krenuli smo i u razgovore sa grčkim ministarstvom i ambasadom u Srbiji. Postoji inicijativa Međunarodnog udruženja avio-prevoznika da se uradi aplikacija koja bi se zvala kovid-pasoš i predstavljala bi personalizovan dokument, sa podacima o negativnom PCR testu ili još nekim drugim. Dve avio-kompanije već su napravile aplikaciju koja imitira ovaj kovid-pasoš i to za Njujork-London i London-Sidnej – objasnio je Seničić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan