Građani Srbije moći će u Grčku i ako nisu vakcinisani protiv korona virusa

Građani Srbije moći će u Grčku i ako nisu vakcinisani protiv korona virusa

Memorandumom o razumevanju u turizmu u uslovima pandemije danas su usaglasili ministri turizma Srbije i Grčke. Time je omogućen ulazak vakcinisanim građanima obe zemlje u drugu državu, dok će za građane koji nisu vakcinisani biti obavezan PCR ili antigenski test.

Ovaj document potpisali su Tatjana Matić i Haris Teokaris, a ovakav režim će važiti od 1. maja do 1. oktobra. Memorandum je usaglašen na onlajn sastanku dvoje ministara, prenosi RTV.

Ministarka Matić je naglasila da je dogovoreno da će memorandum predvideti međusobno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji.

Takođe, na granici će se raditi nasumični brzi testovi. Građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a koji su sklopili ugovore sa turističkim agencijama, moći to da urade do 31.decembra ove godine. Otvaranje grčke granice za naše građane tokom letnje sezone biće simbolična slika potpune normalizacije naših života, ali i još jedna potvrda o dubokom i istinskom prijateljstvu i izvanrednim bilateralnim odnosima između Srbije i Grčke – rekla je ona.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan