Građani Srbije od danas mogu u Grčku: Evo kako funkcioniše "eksperimentalna turistička sezona"

Građani Srbije od danas mogu u Grčku: Evo kako funkcioniše "eksperimentalna turistička sezona"

Od danas u Grčku, sem građana EU, bez obaveze karantina i s potvrdom o vakcinaciji ili negativnim PCR testom ulaze i građani Srbije, SAD, Velike Britanije, Izraela i Arapskih Emirata.

Za sada, za turiste su otvoreni aerodomi u Atini, Solunu, Iraklionu i Hanji na Kritu, Rodosu, Kosu, Mikonosu, Santoriniju i Krfu, kao i dva granična prelaze iz Bugarske.

Kako prenosi atinsko dopisništvo "Politike", ekonomski savetnik grčke vlade Aleksis Patelis precizirao je da je reč o eksperimentalnoj turističkoj sezoni, pilot programu mesec dana pre zvaničnog otvaranja Grčke za turiste, što znači da će se sve mere ograničenja koje sada važe odnositi i na goste.

Tačnije, restorani i kafei su zatvoreni, prodavnice rade samo uz zakazivanje posete, kretanje je ograničeno samo uz SMS odobrenja i sa maskom koja je obavezna u zatvorenom, ali i na otvorenom, nema kretanja iz opštine u opštinu niti u drugu oblast, na snazi je policijski čas, saznaje beogradski dnevni list. 

Esksperimentalno otvaranje turističke sezone, koje su prošle nedelje već isprobali gosti iz Izraela i grupa od 189 Holanđana, koji su samo sa balkona gledali more jer nisu mogli da izađu iz hotelskog kompleksa niti da odu na plažu, treba da pokaže kako je odmor moguć i u ograničenim uslovima koje nameće pandemija.

Kako je izjavila potpredsednica grčkog udruženja hotelijera Kristina Tetradi, dolasci do zvanične sezone 14. maja su "trening i provera spremnosti aerodroma i kompletnog turističkog sektora", što će popraviti imidž Grčke među potencijalnim gostima naravno. Sve ovo, naravno, pod uslovom da zemlja bude u tzv. zelenoj zoni, zaključuje dopisnik "Politike". 

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan