GRAĐANI U SKUPŠTINI: Najviše pritužbi na buku u ulici Laze Telečkog

GRAĐANI U SKUPŠTINI: Najviše pritužbi na buku u ulici Laze Telečkog

Na današnjoj sednici u Maloj sali Skupštine grada Komisiji za predstavke i predloge obratili su se predstavnici grupe građana iz centra grada sa primedbama na nepoštovanje gradske odluke o radnom vremenu lokala i kafića.

Najviše pritužbi imaju na buku koja dopire iz kafića u ulici Laze Telečkog, a prema njihovim rečima svi kafići u toj ulici krše odluku o radnom vremenu. Iako su se već obraćali i policiji i nadležnim gradskim institucijama, njihov problem i dalje traje, pa su zamolili članice i članove Komisije da im pomognu u rešavanju ovog problema.

Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije predložilo je da se spomenik posvećen žrtvama rata na platou kod Spensa popravi i da se pored njega postavi spomen-ploča sa imenima i prezimenima poginulih Novosađana u oružanim sukobima tokom devedesetih.

Na njihovu prethodno podnetu predstavku da se za ratne veterane i supruge preminulih ratnih veterana odobri dobijanje godišnje karte za sve gradske i prigradske linije Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad", kao i da im se odobri popust kod plaćanja računa objedinjene naplate u visini od 30% od ukupnog mesečnog zaduženja, iz Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu odgovoreno je da su utvrđeni kriterijumi za oslobađanje dela obaveze plaćanja komunalnih proizvoda i usluga i da ratni veterani ne spadaju u kategorije koje ostvaruju ta prava.

Zavod za zaštitu spomenika kulture uputio je odgovor Komisiji na podnetu predstavku Društva za rusinski jezik "Mikola Kočiš" o oslobađanju od naknade plaćanja za spomen-grobna mesta. U dopisu se navodi da su Odlukom Skupštine Grada Novog Sada iz 1993. godine, grobna mesta Miroslava Antića i Mikole Kočiša, kao i ukupno još 300 grobnih mesta, utvrđena kao mesta za spomen-grobna mesta. U Odluci je navedeno i da se sredstva za uređivanje i održavanje spomen grobnih mesta obezbeđuju u Društvenom fondu za građevinsko zemljište na osnovu godišnjih programa JKP "Lisje" i putem donatorstva. U Zavodu za zaštitu spomenika kulture smatraju da su uvrštavanje grobnih mesta Miroslava Antića i Mikole Kočiša u spomen-grobna mesta, dovoljan osnov za oslobađanje naknade plaćanja održavanja grobnih mesta.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

radosne vesti JGSP "Novi Sad" Vreme u Novom Sadu novi sad isključenje vode servisne informacije bebe novosađani jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad bez struje bez vode betanija porodilište RHMZ vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište sahrane elektrovojvodina novorođenčad Vreme u Srbiji JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo štrand gradsko groblje Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja