GRAĐANI U SKUPŠTINI: Najviše pritužbi na buku u ulici Laze Telečkog

GRAĐANI U SKUPŠTINI: Najviše pritužbi na buku u ulici Laze Telečkog

Na današnjoj sednici u Maloj sali Skupštine grada Komisiji za predstavke i predloge obratili su se predstavnici grupe građana iz centra grada sa primedbama na nepoštovanje gradske odluke o radnom vremenu lokala i kafića.

Najviše pritužbi imaju na buku koja dopire iz kafića u ulici Laze Telečkog, a prema njihovim rečima svi kafići u toj ulici krše odluku o radnom vremenu. Iako su se već obraćali i policiji i nadležnim gradskim institucijama, njihov problem i dalje traje, pa su zamolili članice i članove Komisije da im pomognu u rešavanju ovog problema.

Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije predložilo je da se spomenik posvećen žrtvama rata na platou kod Spensa popravi i da se pored njega postavi spomen-ploča sa imenima i prezimenima poginulih Novosađana u oružanim sukobima tokom devedesetih.

Na njihovu prethodno podnetu predstavku da se za ratne veterane i supruge preminulih ratnih veterana odobri dobijanje godišnje karte za sve gradske i prigradske linije Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad", kao i da im se odobri popust kod plaćanja računa objedinjene naplate u visini od 30% od ukupnog mesečnog zaduženja, iz Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu odgovoreno je da su utvrđeni kriterijumi za oslobađanje dela obaveze plaćanja komunalnih proizvoda i usluga i da ratni veterani ne spadaju u kategorije koje ostvaruju ta prava.

Zavod za zaštitu spomenika kulture uputio je odgovor Komisiji na podnetu predstavku Društva za rusinski jezik "Mikola Kočiš" o oslobađanju od naknade plaćanja za spomen-grobna mesta. U dopisu se navodi da su Odlukom Skupštine Grada Novog Sada iz 1993. godine, grobna mesta Miroslava Antića i Mikole Kočiša, kao i ukupno još 300 grobnih mesta, utvrđena kao mesta za spomen-grobna mesta. U Odluci je navedeno i da se sredstva za uređivanje i održavanje spomen grobnih mesta obezbeđuju u Društvenom fondu za građevinsko zemljište na osnovu godišnjih programa JKP "Lisje" i putem donatorstva. U Zavodu za zaštitu spomenika kulture smatraju da su uvrštavanje grobnih mesta Miroslava Antića i Mikole Kočiša u spomen-grobna mesta, dovoljan osnov za oslobađanje naknade plaćanja održavanja grobnih mesta.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan