GRAĐANI U SKUPŠTINI: Stanari Tanurdžićeve palate traže od Grada krečenje fasade

GRAĐANI U SKUPŠTINI: Stanari Tanurdžićeve palate traže od Grada krečenje fasade

Кao i svake prve srede u mesecu, Komisiji za predstavke i predloge danas se obratilo nekoliko građana koji su govorili o svojim problemima i poteškoćama u svom okruženju.

Upravnica zgrade u Ulici Modene, poznatije kao Tanurdžićeva palata, u ime stanara uputila je zahtev Gradu da se fasada ove zgrade u samom centru, oboji i osveži. Кako je navela, fasada je u dobrom stanju i nije potrebna nikakva popravka ili dodatni radovi na njenom saniranju, već je dovoljno samo da se prefarba i na taj način, prema njenom mišljenju, ulepša ovaj deo grada.

Na Bulevaru kralja Petra prvog žitelji imaju problem sa nedovoljnim brojem kontejnera, što prouzrokuje bacanje i odlaganje smeća pored postojećih i samim tim stvara ružnu sliku njihove okoline. Sugrađanka koja je govorila o ovom problemu, predložila je postavljanje podzemnih kontejnera u većem broju, jer je to, po njenom mišljenju, jedino rešenje da se smeće ne razbacuje.

Ona se, takođe, požalila i na preveliku buku koju noću prave beskućnici koji se okupljaju ispred Prihvatnog centra, a buku stvaraju i mladi koji se u kasnim noćnim satima okupljaju na obližnjem igralištu. S tim u vezi, stanari susednih zgrada predlažu postavljanje kamera za video-nadzor kako bi se povećala njihova bezbednost i sigurnost.

Na današnjoj sednici Кomisije za predstavke i predloge razmatrani su i odgovori koje su nadležne institucije uputile na prethodno postavljena pitanja i oni će biti prosleđeni na adrese sugrađana koji su se obratili Кomisiji, navode u Skupštini Grada Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana i ispraćaja bebe sahrane novi sad jkp lisje dnevni horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Novom Sadu sremski karlovci RHMZ JKP Vodovod i kanalizacija Futog horoskop Republički hidrometeorološki zavod horoskopski znaci novosadsko porodilište NURDOR Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana novi sad crna hronika novosađani isključenje vode elektrovojvodina servisne informacije novi sad novorođenčad Isključenje struje bez vode betanija isključenja struje