GRAĐANI U SKUPŠTINI: Stanarima u ulici Vladimira Nikolića smeta galama s obližnjeg igrališta

GRAĐANI U SKUPŠTINI: Stanarima u ulici Vladimira Nikolića smeta galama s obližnjeg igrališta

Sreda je, tradicionalno, dan otvorenih vrata u Skupštini Grada Novog Sada.

Кomisiji za predstavke i predloge danas su se obratili predstavnici građana koji žive u blizini Metadonskog centra. Oni su se i ranije obraćali Кomisiji za pomoć i rešavanje problema koje su imali sa korisnicima usluga Metadonskog centra, a danas su došli da se zahvale, kako su rekli, na učinjenom i na tome što je došlo do pomaka u rešavanju njihovih problema. Prema njihovim rečima oni su zadovoljni što će se oko Metadonskog centra izgraditi zid, ali ipak zameraju što je predviđena i kapija na mestu gde je ulaz u Centar, pa se plaše da će i dalje imati slične probleme sa zavisnicima koji tu ulaze po svoju terapiju. 

Predstavnici Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije obratili su se sa zahtevom da jedna ulica u Novom Sadu dobije naziv Milunke Savić, najodlikovanije žene borca Velikog rata. Prema njihovom predlogu, s obzirom da se ove godine obeležava 100 godina od završetka Velikog rata, a da je u planu spajanje naselja Veternik i Sajlovo, novi bulevar na tom mestu bi trebao da se nazove po Milunki Savić. Кomisija je donela zaključak da se njihov predlog uputi Кomisiji za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi na razmatranje.

Stanovnicima ulice Vladimira Nikolića broj 16 smeta buka i galama sa dečijeg igrališta koje se nalazi u blizini. Prema njihovim navodima ovo igralište se nalazi na svega desetak metara od njihovih stanova, a buka traje neprestano i danju i noću i ne poštuje se kućni red o periodu za odmor. Zbog toga su se obratili Кomisiji sa zahtevom za izmeštanje ovog igrališta za par desetina metara dalje od njihove zgrade.

Na sednici su razmatrani i odgovori na ranije podnete predstavke koji će biti upućeni na adrese podnosilaca predstavki, kaže se u saopštenju iz Skupštine Grada.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo zagađenje isključenje vode betanija Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad isključenja struje horoskopski znaci horoskop kural bebe raspored sahrana novi sad magla matičar novi sad jkp novosadska toplana sahrane novi sad novosadsko porodilište elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija isključenja astrologija servisne informacije novi sad jkp lisje bez vode Isključenje struje sremska kamenica zodijak dnevni horoskop zagađenje vazduha raspored sahrana i ispraćaja