GRAĐANI U SKUPŠTINI: U Mileve Marić traže uslove za legalizaciju, u Alberta Ajnštajna protive se gradnji na zelenoj površini

GRAĐANI U SKUPŠTINI: U Mileve Marić traže uslove za legalizaciju, u Alberta Ajnštajna protive se gradnji na zelenoj površini

Kao i svake srede, u gradskoj skupštini je i danas održna sednica Кomisije za predstavke i predloge, na kojoj glavnu reč imaju stanovnici Novog Sada i njihovi predstavnici.

Кomisiji za predstavke i predloge obratila se Mirjana Preradov, u ime stanara objekta u ulici Mileve Marić broj 5, sa predstavkom da se njihov i još nekoliko stambenih objekata snime kako bi mogli da ih ozakone i legalizuju.

Prema njenim rečima, u planovima njihovih objekata nema i te površine se vode samo kao parcele. Zbog toga oni nisu u mogućnosti da legalizuju svoje stanove. Кomisija će njihovu predstavku uputiti Gradskoj upravi za urbanizam na razmatranje i zatražiti odgovor. 

Takođe, Кomisiji se obratio i Vladimir Mirkov u ime sugrađana iz ulice Alberta Ajnštajna, gde je predviđena izgradnja objekata za kolektivno stanovanje. Кako je Mirkov naglasio, oni se ne protive toj izgradnji, ali problem predstavlja što je ta gradnja delom predviđena i na zelenoj površini koju oni godinama sami uređuju i održavaju.

Naime, zapuštenu zelenu površinu u blizini njihovih kuća, stanari ove ulice su samoinicijativno očistili od korova i ambrozije, zasadili su kvalitetno drveće i napravili dečije igralište na kojem se igraju njihova deca, ali i deca iz okolnih ulica. Taj prostor i odraslima služi za šetnju i druženje i boravak u prirodi. Njihov zahtev se odnosi samo na pomeranje budućeg objekta i to svega za oko 25 metara, kako se ne bi uništilo igralište.

Članice i članovi Кomisije za predstavke i predloge razmotrili su i odgovore od nadležnih uprava i institucija na ranije predate predstavke i uputiće ih građanima na kućne adrese. kaže se u saopštenju iz Skupštine Grada Novog Sada. 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan