Građani uputili zamerke na rad JKP "Put" i zahtevaju sanaciju fasada i popravku krova

Građani uputili zamerke na rad JKP "Put" i zahtevaju sanaciju fasada i popravku krova

Građani Novog Sada i Petrovaradina izneli žalbe pred Komisijom za predstavke i predloge.

Žitelji Ulice Dinka Šimunovića u Petrovaradinu, imaju primedbe na izvođenje radova na proširenju i sanaciji kolovoza, koji su počeli krajem prošle godine. Probleme sa kojima se suočavaju već mesecima, u svoje i njihovo ime, gradskoj Komisiji za predstavke i predloge, prezentovao je N.B., jedan od stanara ove ulice.

Na prvom mestu, po rečima predstavnika ove petrovaradinske ulice, stanovnici zameraju to što ih niko nije obavestio da će se izvoditi radovi, a tek 5. decembra, kada su došli radnici JKP "Put", od njih su saznali da će se raditi rigole, odnosno kanali za odvodnjavanje. Radovi su pre nekoliko meseci stali i nisu nastavljeni.

- Prilikom radova na kolovozu, došlo je do visinske razlike između ivičnjaka i postojećih kolskih ulaza i to nam otežava prolaz automobilima - bio je precizan N.B. . - Sam sam izmerio nagib i utvrdio da je 12 umesto deset centimetara i to bi trebalo popraviti.

On je zamerio što su nekim stanovnicima u toj ulici radnici "Puta" asfaltirali kolske prilaze, a mnogima nisu, i smatra da pravila ne treba primenjivati selektivno.


Novosađanku S. T. interesovalo je da li se i za kada planira rekonstrukcija oronule fasade zgrade u Ulici Modene 4, u centru Novog Sada, u kojoj stanuje. Po njenim rečima, Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, kao i Zavodu za zaštitu spomenika kulture su prosledili zahtev, ali odgovor još nisu dobili. Nju je još interesovalo kome treba da podnesu predlog i iniciraju da se sankcionišu nesavesni stanari koji stavljajući sve i svašta na terase, narušavaju izgled zgrade. Na to joj je odgovoreno da se obrate Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

Stanari Ljermontovljeve 4 u Novom Sadu, po rečima M. I. koji živi na trećem spratu ove zgrade, imaju problem zbog prokišnjavanja ravnog krova, a vlaga je zbog njegove dotrajalosti vidljiva i u nekim stanovima na drugom spratu. Zbog toga traže postavljanje kosog krova.
 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan