Građani uputili zamerke na rad JKP "Put" i zahtevaju sanaciju fasada i popravku krova

Građani uputili zamerke na rad JKP "Put" i zahtevaju sanaciju fasada i popravku krova

Građani Novog Sada i Petrovaradina izneli žalbe pred Komisijom za predstavke i predloge.

Žitelji Ulice Dinka Šimunovića u Petrovaradinu, imaju primedbe na izvođenje radova na proširenju i sanaciji kolovoza, koji su počeli krajem prošle godine. Probleme sa kojima se suočavaju već mesecima, u svoje i njihovo ime, gradskoj Komisiji za predstavke i predloge, prezentovao je N.B., jedan od stanara ove ulice.

Na prvom mestu, po rečima predstavnika ove petrovaradinske ulice, stanovnici zameraju to što ih niko nije obavestio da će se izvoditi radovi, a tek 5. decembra, kada su došli radnici JKP "Put", od njih su saznali da će se raditi rigole, odnosno kanali za odvodnjavanje. Radovi su pre nekoliko meseci stali i nisu nastavljeni.

- Prilikom radova na kolovozu, došlo je do visinske razlike između ivičnjaka i postojećih kolskih ulaza i to nam otežava prolaz automobilima - bio je precizan N.B. . - Sam sam izmerio nagib i utvrdio da je 12 umesto deset centimetara i to bi trebalo popraviti.

On je zamerio što su nekim stanovnicima u toj ulici radnici "Puta" asfaltirali kolske prilaze, a mnogima nisu, i smatra da pravila ne treba primenjivati selektivno.


Novosađanku S. T. interesovalo je da li se i za kada planira rekonstrukcija oronule fasade zgrade u Ulici Modene 4, u centru Novog Sada, u kojoj stanuje. Po njenim rečima, Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, kao i Zavodu za zaštitu spomenika kulture su prosledili zahtev, ali odgovor još nisu dobili. Nju je još interesovalo kome treba da podnesu predlog i iniciraju da se sankcionišu nesavesni stanari koji stavljajući sve i svašta na terase, narušavaju izgled zgrade. Na to joj je odgovoreno da se obrate Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

Stanari Ljermontovljeve 4 u Novom Sadu, po rečima M. I. koji živi na trećem spratu ove zgrade, imaju problem zbog prokišnjavanja ravnog krova, a vlaga je zbog njegove dotrajalosti vidljiva i u nekim stanovima na drugom spratu. Zbog toga traže postavljanje kosog krova.
 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe vreme danas servisne informacije bez vode odbojka elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad Voša betanija vremenska prognoza Spens jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad memorijal velikana gradsko groblje OK Vojvodina lisje vodovod vremenska prognoza novi sad isključenja struje groblje sahrane novi sad bez struje havarija na vodovodu smanjen pritisak vode novosadsko porodilište almaško groblje Daško i Mlađa raspored sahrana novi sad