Građanima Petrovaradina obećan bezbedniji saobraćaj od oktobra (FOTO i VIDEO)

Građanima Petrovaradina obećan bezbedniji saobraćaj od oktobra (FOTO i VIDEO)

Stotinak ljudi skupilo se u četvrtak predveče u Preradovićevoj ulici u Bloku osam u Petrovaradinu tražeći bezbednije saobraćajne uslove u ovom delu grada.

Nakon pogibije 21-godišnje devojke početkom meseca, čelnici grada i policije primili su predstavnike građana i saslušali njihove zahteve i obećali da će problem rešiti do oktobra. U međuvremenu ponovo su iscrtani izbledeli pešački prelazi.


U jednom trenutku tokom okupljanja ulica je bila blokirana desetak minuta kada je porodica nastradale devojke zajedno sa komšijama izašla na put. Oni su ogorčeni činjenicom da je počiniocu teške saobraćajne nesreće dozvoljeno da se brani sa slobode.


Jedna od inicijatora građanskog okupljanja Milica Mihajlović izjavila je za redakciju portala Mojnovisad.com da je potez oko Preradovićeve, koja uključuje i ulice Račkog i Reljkovićeve preopterećen, da se brzo vozi i da prolazi dosta kamiona.

Juče i danas smo imali sastanke u Gradskoj kući sa predstavnicima policije. Mi smo kao laici izneli neke naše zahteve, a to su semafori za pešake, ležeći policajci, kamere i radar. Saslušali su nas i bili su veoma ljubazni i korektni. Objasnili su nam da će saobraćajni inženjeri doneti odluku šta je najpodobnije za ovaj deo. Juče i danas su nam ponovo iscrtali izbledele pešačke prelaze i postavili vibracione trake za motorna vozila – rekla je Mihajlović.


Kako je objasnila, nastradala Nina Rađenović je četvrta žrtva saobraćajne nezgode u poslednjih deset godina u krugu od dvesta metara u Bloku osam.

Na skupu su neki od građana predložili da se zahtevima koji će biti upućeni nadležnima doda i to da se meri redovno zagađenje i buka prouzrokovani saobraćajem. Takođe, sakupljani su i potpisi da se prolaz u blizini poslednje tragedije preimenuje u "Ninin prolaz".


Iako blokada Preradovićeve ulice nije bila planirana, članovi porodice nastradale devojke su na desetak minuta blokirali saobraćaj, a podržale su ih i komšije. Oni su ogorčeni jer je vinovniku nezgode dozvoljeno da se brani sa slobode. Takođe su apelovali da se promeni zakonska regulativa kako bi se vozači koji imaju dokazan istorijat nasilničke vožnje strože kaznili. 

Oceni vest:
11
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pezos

  pre 156 dana i 4 sata

  Ako može nekako i pešacima da se skrene pažnja da naprave još šest koraka do pešačkog, a ne da ih mrzi, pa da posle vozači ispaštaju….Pogotovo kod mostića kod pijace i tu kod praonice gde ste postavili upozorenja za vozače. Od Mikromarketa do trafike preleću na bus, ne gledaju na auta, bahatiji su od većine vozača…..I na skretanju iz Račkog u Preradovićevu bolje semafor, nego pešački, nepregledno je….I budimo realni, 4 nesreće za 10 godina u ulici sa tolikim intenzitetom saobraćaja, zapravo i nije nikakva brojka…..

  Oceni komentar:
  16
  7
 • Mimi

  pre 156 dana i 4 sata

  A pogledajte na prvoj slici gde je venac, a gde je pešački….Možda je to razlog što se brani sa slobode?

  Oceni komentar:
  14
  5
 • Jana

  pre 156 dana i 3 sata

  Kazne i samo kazne. Saobracajna policija stoji u hladu i gleda kako kroz crveno prolazi besan auto i vozac. Ni na kraj pameti im nije bilo da ga zaustave. Licno sam videla. Ovo je samo jedan primer. Problem divljacke voznje se resava lezecim policajcima. To nije resenje. Jedan za drugim lezeci policajac pa na sta to lici? Tamo gde neko bitan stanuje ili vodi decu u vrtic i skolu sto lezecih i semafora… A negde gde treba nema. Tako se to ovde odradjuje. Godpodo policajci mrdnite se malo i pisite kazne kome treba svima, bez pogovora i vozacima i pesacima. Nek se buni ko hoce. Samo se tako dovodi u red.

  Oceni komentar:
  1
  11
 • Jana

  pre 156 dana i 3 sata

  Ogorčeni jer se brani sa slobode??? Jel moguće? Na ovom mestu se svakodnevno pretrcava put. Uvek su vozači krivi kada se dogodi nesreća, a pešaci kao slepi kučići i ne gledaju nego samo pretrce pa ko ih vidi video je. Jeste žalosno što je mlada devojka poginula, ali i tom mladom momku je život uništen jer će to celoga života nositi na savesti. Ja bih apelovala da se i pešaci kazne jer na takvoj crnoj tački prelaze nepromisljeno.

  Oceni komentar:
  9
  6
 • Vozač i pešak

  pre 156 dana i 28 minuta

  Hajde da još jednom razjasnimo zakonsku razliku između peašaka i vozača, onako kako bi vam to sudija objasnio dok vas šalje na kaznu:

  1. Pešak može biti disejblovan na više načina, spor, pijan, samoubica, malouman bez pratnje, ugrožen životno i u begu i u svim mogućim ljudskim stanjima. Za njega se takođe pretpostavlja da je potpuno saobraćajno neobrazovan. On ima prava na sve navedeno.
  2. Vozač je lice koje je KVALIFIKOVANO svojom vozačkom dozvolom, koje mora da predvidi sve gore navedeno, prilagodi brzinu svog vozila nastalim uslovima vožnje i pešaku.

  Dakle razlika između vozača i pešaka je u kvalifikaciji za vožnju. Iz tog razloga se polaže vozački ispit.
  Nikada ne možete izjednačavati pešaka i vozača, ni na koji način.

  Oceni komentar:
  3
  13
 • Taca

  pre 155 dana i 22 sata

  Gospodjo ili gospođice JANO branite nekoga ko je vozio 100km/h,sto je nasilnika vožnja na mestu gde se nalaze ležeći policajci, ulubio branik i visoku i krupnu devojku metrima odbacio. Sada "kao" leži na psihijatri I traži načine da izbegne zasluženu kaznu. Vidite ovako, možda izbegne sudsku kaznu (jer je u ovoj državi sve moguće), ali onu Boziju sigurno neće!!! "Neko to od gore vidi sve". P. S. Malo pripazite šta pričate i lupetate i branite ubicu!

  Oceni komentar:
  0
  14
 • Aleksandra

  pre 154 dana i 23 sata

  Jano, sram da Vas bude. Da li kazna sto neko prelazi put treba da bude smrt??? Znači on može da vozi 120 km/h gde ograničenje 50 a pešak da bude kriv? On bi je pokosio isto tako i na pešačkom. Još jednom sram da Vas bude, branite ubicu koji svesno divlja, Njena kazna da je vozio propisno bila bi polomljena ruka ili noga a ne smrt!!!

  Oceni komentar:
  0
  8
 • Sara

  pre 153 dana i 20 sati

  Taco, samo da te pitam, gde si to u Preradovićevoj videla ležeće policajce???? Hipotetički, sve i da su postavljeni, probaj ti autom da preletiš preko ležećeg 100 na sat…pa raspala bi se i ti i auto

  Oceni komentar:
  0
  3