Građevinska inspekcija popisuje ilegalne objekte

Građevinska inspekcija popisuje ilegalne objekte

Građevinska inspekcija u Novom Sadu radi na popisu nelegalnih objekata, koji treba da budu legalizovani najkasnije do 27. novemvbra.

U skladu sa Zakonom o ozakonjenju objekata, u novosadskim prigradskim naseljima Adice, Kovilj, Futog i Veternik završen je popis građevina bez dozvole, prenosi Blic.

Nadležni inspektori rade punom parom, tako da se trenutno vrši popis u prigradskim naseljima Petrovaradin, Stepanovićevo, Ledinci, Bukovac, Rumenka, Čenej, Kać, Begeč, Kisač i Stari Ledinci.

Budući da je rok za ozakonjenje bespravnih objekata 27. novembar, građevinski inspektori napravili su detaljan plan radi efikasnijeg rada, tako da su u toku provere i u gradskim Mesnim zajednicama Sonja Marinković, Boško Buha, Liman i Podbara, gde bi popis trebalo da bude gotov do 31. avgusta.

Prema najavama, do 31. oktobra popis bi trebalo da bude završen i na području mesnih zajednica Vidovdansko naselje, Slana bara, Bratstvo–Telep, Južni Telep, Jugovićevo, Gavrilo Princip, Narodni heroji, Šangaj i Žitni trg.

U mesnim zajednicama Klisa, Stari grad i u Sremskoj Kamenici rok za popis pomeren je do 13. novembra zato što se tamo nalazi skoro najviše ilegalnih objekata.

Od 1. septembra do 13. novembra popis će se raditi u MZ Detelinara, Nikola Tesla, Radnički, Prva vojvođanska brigada, Sava Kovačević, Salajka, Ostrvo, Omladinski pokret, Dunav, Ivo Andrić, Liman 3, Vera Pavlović i 7. jul.

Građevinska inspekcija i Zavod za urbanizam i stambene poslove još nisu oformili jedinstvenu bazu podataka tako da trenutno nije moguće saznati koliko ima nelegalnih objekata na teritoriji Novog Sada.

Inspektori podsećaju investitore da nezakonito izgrađene objekte mogu da prijave radi ozakonjenja u Mesnim zajednicama, na šalterima pisarnice u Gradskoj kući i u Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove, a obrazac za popunjavanje je dostupan na sajtu Grada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan