Građevinski materijal dobilo 17 raseljenih porodica

Građevinski materijal dobilo 17 raseljenih porodica

Građevinski materijal za poboljšanje uslova stanovanja dobilo je danas 17 korisnika, interno raseljenih osoba. Ugovore za bespovratnu jednokratnu pomoć danas im je dodelio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Iz budžeta grada za ovu pomoć izdvojeno je 5.500.000 dinara.

- Jedan složen proces obezbeđivanja pomoći za ibeglice je uspešno realizovan u Novom Sadu, i to uz veliku podršku Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i zahvaljujući velikom angažovanju Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu. Izbegla lica koja žive u Novom Sadu prošla su kroz turbulentna vremena i situacije i nadam se da se lepo osećaju u Novom Sadu. Nakon nemilih događaja koji su doveli do migracije stanovništva u naš grad, Novi Sad je pokazao veliko srce, a i danas prima sve građane raširenih ruku. To je grad svih građana, bez obzira na to da li su rođenjem ili doseljenjem postali Novosađani. Građevinski materijal će verovatno olakšati mnogima završetak izgradnje porodičnih domova, a mi ćemo uporedo, kao i do sad, biti posvećeni rešavanju infrastrukturnih problema u prigradskim naseljima, jer težimo tome da na celoj teritoriji grada imamo iste uslove za život - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo korisnicima da što pre završe svoje objekte i  da time obezbede bolje uslove za život.

Grad Novi Sad je sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije zaključio Ugovor o saradnji na realizaciji Programa korišćenja sredstava i rešavanja stambenih potreba i drugih potreba integracije izbeglica. U skladu sa obavezama iz Ugovora, Komisija za izbor korisnika pomoći objavila je Javni poziv, nakon čega je izabrano 17 korisnika, koji su ispunjavali uslove i njima je dodeljena pomoć u građevinskom materijalu za poboljšanje uslova stanovanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan