Gradnja tržnog centra kraj Spensa kreće početkom 2017. godine

Gradnja tržnog centra kraj Spensa kreće početkom 2017. godine

Izgradnja tzv. šoping mola, najvećeg u Srbiji, na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja, gde se danas nalaze teniski tereni i pomoćni stadion FK Vojvodina, trebalo bi da počne početkom naredne godine.

Nemanja Savčić, direktor razvoja novobeogradske firme "Nepi real estejt" – iza koje stoji južnoafrički fond "Nepi", koji je kupio parcelu – kaže da očekuje da građevisnka dozvola bude ishodovana do kraja ove godine. 

- Plac na uglu dva bulevara, od bezmalo 33.000 kvadratnih metara, je plaćen u celosti. Uknjižen je prošle sedmice i prema kupoprodajnom ugovor "Nepi" će ući u posed lokacije polovinom avgusta. Sledi proces dobijanja građevinske dozvole, a paralelno s tim radiće se urbanistički projekat za arhitektonsko rešnje i za to će biti objavljen međunarodni tender – ističe Savčić.

Po njegovim rečima, za objekat s pet spratova, koji bi trebalo da ima oko 115.000 kvadrata potrebno je godinu i po dana da bude izgrađen.

- Ne želimo da se poredimo sa Spensom, čija je površina oko 85.000 kvadrata, i koji je manji u odnosu na objekat koji planiramo da podignemo. Biće to mesto gde će Novosađani imati prodavnice, zabavno-sportske sadržaje, poput bioskopa, restorana više vrsta, sportskih sala, ističe Savčić.

Oceni vest:
2
9

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maja

  pre 1503 dana i 1 sat

  Samo me zanima šta će to Novom Sadu. Pored toliko šoping centara koji su propali,ovaj nam baš treba. I još će se nalaziti izmedju Spensa koji je polumrtav i Merkatora,koji isto ne radi punom parom..Da ne pominjemo da već postoji Big. Zaista je tužno to što se radi..uništavanje zelene površine radi interesa pojedinaca. Osoba koja radi u firmi koja je kupila plac rekla .mi je da je to prosto model poslovanja. Sagrade šoping centar,dovedu kul btendove,promet u prvoj godini bude strava...i onda prodaju ceo biznis. Na pitanje "zbog čega to rade,kad očigledno da š.centri propadaju" odgovara da se to nnih ne tiče,bitno je sagraditi,napucati promet za prvu godinu i prodati...Šta se dalje dešava sa objektom nije njihova stvar. Jasno je da takvi ljudi,firme postoje..ali da grad ne brine o tome,da se uništavaju zelene površine,da se direktno utiče na ptopadanje Spensa e to je ono što je strašno...

  Oceni komentar:
  0
  0