GRADONAČELNIK: "Ako biramo između zdravlja i ekonomije, mi ćemo izabrati zdravlje"

GRADONAČELNIK: "Ako biramo između zdravlja i ekonomije, mi ćemo izabrati zdravlje"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je mogućnost pooštravanja mera u sprečavanju širenja korona virusa na teritoriji grada.

– Verujem da ćemo u četvrtak imati novi presek stanja i mogućnost donošenja eventualno novih mera. Ne želimo da prizivamo teže mere, ne bežimo od njih, ne plašimo se da ih donesemo, ali zaista je to neka krajnja mera – rekao je Vučević za TV Prva, a prenosi Tanjug. 

Naveo je da su brojke takve da nam ne daju pravo da se opustimo i nose ozbiljnu brigu.

– Mislim da ćemo i danas imati gotovo identičan broj, možda sa blagim povećanjem u odnosu na broj koji je bio juče – rekao je Vučević.

Kaže da mere koje su na snazi imaju za cilj da, pre svega, preventivno deluju, te navodi da su zabranjena okupljanja do 30. novembra, osim kulturnih događaja sa limitiranim brojem posetilaca.

Vučević ističe da je odgovoran i za ekonomiju.

– Ali ako biramo između zdravlja i ekonomije, mi ćemo izabarati zdravlje, tu nema dileme – rekao je gradonačelnik povodom mogućnosti uvođenja oštrijih mera.

Upitan o okupljanjima u kafićima, Vučević kaže da je podneto preko 100 prekršajnih prijava, a da se najavljuje moguće uvećanje novčane kazne.

– Postavlja se pitanje, ako skratimo radno vreme ugostiteljskih objekata, a šta ćemo s privatnim žurkama, šta ćemo kad ljudi iznajme kuću na Fruškoj gori za žurke – navodi novosadski gradonačelnik.

Dodao je da se svakog dana beleži povećanje broja inficiranih, ali da to nije dramatično da bismo morali da prekidamo školsku nastavu, jer je situacija u školama pod kontrolom.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan