GRADONAČELNIK: Čeka nas pet godina rada

GRADONAČELNIK: Čeka nas pet godina rada

Miloš Vučević izjavio je za da je proglašenje Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine šansa za naš grad ali i za Srbiju.

Gradonačelnik Novog Sada je, gostujući u "Dnevniku" RTS, rekao da se u narednom periodu mogu očekivati ulaganja u infrastrukturu, institucije kulture i programske projekte nevladinog sektora.

Kaže da će od Vlade tražiti i pomoć u uređenju fasada jer bi to preporodilo izgled Novog Sada a kroz ueđenje grada videće se prvi znaci da počinju pripreme za 2012. godinu.

- Ne treba da se zaustavimo na 2021. godini, treba da nastavimo putem kojim smo krenuli. Ovo je šansa za Novi Sad i za Srbiju, možemo reći da smo na dobrom putu, poručio je Miloš Vučević.

Istakao je da je festival Exit doprineo boljem brendiranju Srbije i Novog Sada, te da će cela 2021. godina biti u festivalima.

- Ali to je kruna. Čeka nas pet godina rada, to je proces koji mora da traje i da pokrene i druga mesta u Srbiji. Talas će se svakako širiti i Srbija mora da iskoristi ovu pozitivnu priču, naveo je gradonačelnik.

Podsetio je da je Novi Sad prvi grad van EU koji je dobio titulu evropske prestonice kulture.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan