GRADONAČELNIK: Čeka nas pet godina rada

GRADONAČELNIK: Čeka nas pet godina rada

Miloš Vučević izjavio je za da je proglašenje Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine šansa za naš grad ali i za Srbiju.

Gradonačelnik Novog Sada je, gostujući u "Dnevniku" RTS, rekao da se u narednom periodu mogu očekivati ulaganja u infrastrukturu, institucije kulture i programske projekte nevladinog sektora.

Kaže da će od Vlade tražiti i pomoć u uređenju fasada jer bi to preporodilo izgled Novog Sada a kroz ueđenje grada videće se prvi znaci da počinju pripreme za 2012. godinu.

- Ne treba da se zaustavimo na 2021. godini, treba da nastavimo putem kojim smo krenuli. Ovo je šansa za Novi Sad i za Srbiju, možemo reći da smo na dobrom putu, poručio je Miloš Vučević.

Istakao je da je festival Exit doprineo boljem brendiranju Srbije i Novog Sada, te da će cela 2021. godina biti u festivalima.

- Ali to je kruna. Čeka nas pet godina rada, to je proces koji mora da traje i da pokrene i druga mesta u Srbiji. Talas će se svakako širiti i Srbija mora da iskoristi ovu pozitivnu priču, naveo je gradonačelnik.

Podsetio je da je Novi Sad prvi grad van EU koji je dobio titulu evropske prestonice kulture.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

groblje raspored sahrana novi sad isključenja struje jkp lisje almaško groblje servisne informacije novi sad bez struje novorođenčad sahrane servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija hrana raspored sahrana i ispraćaja gradsko groblje novosadsko porodilište opens 2019 bez vode sahrane novi sad lisje opens distrikt vremenska prognoza OK Vojvodina Spens havarija na vodovodu betanija Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina štrand radosne vesti bebe