GRADONAČELNIK: Nemačka kompanija "Boš" otvara fabriku u Novom Sadu

GRADONAČELNIK: Nemačka kompanija "Boš" otvara fabriku u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da će sutra na konferenciji za novinare obavestiti javnost o dolasku dve nove velike investicije u Novi Sad.

Reč je, prenosi "Dnevnik", o fabrici čokolade "Beri Кalebo" i mašinske fabrike "Boš".

– Ovo je najveći proizvođač čokolade i proizvoda kakaa u svetu, firma koja je imala 2017-2018. promet od šest milijardi evra u celom svetu i koja ima 11.400 zaposlenih. Prva njihova investicija u jugoistočnoj Evropi biće u Novom Sadu – naglasio je Vučević.


Dodao je da ćemo u Novom Sadu imati proizvodnju najfinijih i najkvalitetnijih proizvoda od čokolade.

– Ne govorim o poluproizvodima i primarnim proizvodima, govorim o finalnim proizvodima koji su najskuplji i na to sam izuzetno ponosan – rekao je Vučević, a prenosi "Dnevnik". 

Fabrika čokolade će biti smeštena na putu M7 prema Zrenjaninu, odnosno Кaću.


Nemci otvaraju 440 radnih mesta

Кako je rekao Vučević, u Noci Sad dolazi i nemački "Boš", koji će otvoriti fabriku u radnoj zoni Sever VI.

– Boš će u Novom Sadu otvoriti 440 radnih mesta, imaće istraživačko-razvojni centar sa 50 inžinjera. To su stvari koje kapitalno menjaju na bolje grad i ekonomiju grada – naveo je gradonačelnik, a prenosi "Dnevnik":

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo promenada isključenje vode klisa novorođenčad bez struje bebe isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište betanija raspored sahrana i ispraćaja JGSP "Novi Sad" novosadski sajam jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad elektrovojvodina novosadska policija Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod detelinara servisne informacije novi sad matičar novi sad servisne informacije sahrane novi sad jkp lisje novosađani bez vode Spens