Gradonačelnik poručuje "Zelenilu": Štrand je plaža jednako dostupna svim građanima

Gradonačelnik poručuje "Zelenilu": Štrand je plaža jednako dostupna svim građanima

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zahteva od JKP "Gradsko zelenilo" da pod hitno preispita odluke koje su izazvale nezadovoljstvo Novosađana, jer one vode ka "otuđenju" gradske plaže Štrand.

Gradonačelnik podseća rukovodstvo tog preduzeća da politika modernizacije i uvođenja novih sadržaja na Štrand, ne sme da ugrožava interese građana koji koriste tu plažu, jer je Štrand vlasništvo svih njih.

- Dakle, ostvarivanje profita i dalja komercijalizacija plaže Štrand, ni u kom slučaju ne smeju da ugroze osnovnu namenu plaže čije kapije su otvorene još davne 1911. godine, a to je da ona bude mesto za odmor i oaza mira, poručuje Miloš Vučević.

On naglašava da na Štrandu moraju da postoje mesta za odmor izolovana od buke iz kafića, igrališta za decu koja su dostupna svim mališanima besplatno, mesta na kojima majke nesmetano mogu da hrane bebe i drugo, jer Štrand nije privatna plaža, već vlasništvo svih Novosađana.

- Upravljanje našom plažom Štrand ne može biti vođeno interesom da se zaradi što više novca. Zahtevam da pod hitno razmotrite žalbe sugrađana, kao i sugestije koje sam predočio, a ja ću pratiti da li ste sa njima uskladili dalje upravljanje plažom Štrand – poručio je gradonačelnik rukovodstvu JKP "Gradsko zelenilo".

Oceni vest:
15
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Cvetko

  pre 1604 dana i 18 sati

  BRAVO !!!

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Pera

  pre 1604 dana i 12 sati

  Stogodišnji šarm Štranda je uništen preteranim brojem stolicama na pesku, ogradama, ograničenjima, igralištima za decu koja se plaćaju, glasnom muzikom najgore vrste koja se čuje iz svakog kafića zasebno do kasno u noć, smradom užeglog ulja, prljavštinom svake vrste, pikavcima u pesku... U-ž-a-s! Ko je posećivao nekada najlepšu plažu na Dunavu i ranije, zna o čemu govorim. Oaza mira i odmora je pretvorena u novokomponovani vašar. Rekao bih između ostalog i u ogledalo samog gradonačelnika. Što se tiče preporuke, živi bili pa videli.

  Oceni komentar:
  1
  25