Gradonačelnik primao veću platu nego što to zakon dozvoljava

Gradonačelnik primao veću platu nego što to zakon dozvoljava

Državni revizor ustanovio je da je u 2014. godini plata gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića bila veća od zakonom propisane.

Revizijom je utvrđeno da je gradonačelnik imao veću platu obračunavanu po koeficijentu od 11,5 a da je najviši dozvoljeni koeficijent za izabrana lica u gradovima 9,4.

Gradonačelniku će usled preporuke državnog revizora plata sa sadašnjih 132.000 biti smanjena na oko 120.000.

Kako se objašnjava u izveštaju Državne revizorske institucije, koeficijent gradonačelnika je dodatno uvećan za 20 odsto, a za ostala izabrana lica za 30 odsto, što je suprotno Uredbi o koeficijentima za obračun isplata plata imenovanih i postavljenih lica i zaposlenih u državnim institucijama.

U izveštaju se navodi i da je na ime plata, dodataka i naknada zaposlenim licima isplaćeno 100.502.000 dinara više od predviđenih sredstava iz budžeta, što nije u skladu sa Zakonom o platama u državnim organima i javnim službama

 

Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • dragan

  pre 1432 dana i 1 sat

  za tu platu treba da daje minimum 40litara mleka,s**** bezrepa

  Oceni komentar:
  0
  2
klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje jkp lisje Isključenje struje sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad zodijak horoskop servisne informacije novi sad gradonačelnik Miloš Vučević skupština grada novog sada štrajk poštara betanija isključenje vode elektrovojvodina gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vremenska prognoza Dom zdravlja Novi Sad novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad bebe bez struje horoskopski znaci novorođenčad novosađani dnevni horoskop pošte srbije JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja bez vode