Gradonačelnik se sastao s predsednikom Matice slovačke (FOTO)

Gradonačelnik se sastao s predsednikom Matice slovačke (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa predsednikom Matice Slovačke u Srbiji Janom Brtkom.

Oni su razgovarali o saradnji te institucije i Grada, kao i o aktivnostima i radu Matice slovačke na teritoriji Novog Sada i Vojvodine. Zaključili su da je važno intenzivirati zajedničke projekte i aktivnosti, prvenstveno na polju kulture, kako bi se nastavila i ojačala dugogodišnja dobra praksa i saradnja.

Gradonačelnik Vučević je istakao nedavno dobijenu titulu Evropske prestonice kulture za 2021. godinu kojom se Novi Sad ovenčao i u tom pravcu naglasio važnost međunacionalne saradnje i razmene iskustava i tradicije.

Kako su istakli tokom razgovora, težiće se tome da se u rad Matice slovačke uključi što više ljudi iz raznih sredina, i da njeno delovanje bude ravnomerno zastupljeno u svim oblastima, kao i to da je Grad Novi Sad odličan partner sa kojim će predstavnici Matice slovačke raditi na daljem unapređenju svih segmenata života i rada Slovaka u Srbiji.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrajk poštara raspored sahrana novi sad vremenska prognoza Elektrodistribucija Novi Sad skupština grada novog sada gradonačelnik Miloš Vučević novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novorođenčad servisne informacije novi sad jkp lisje sahrane novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Dom zdravlja Novi Sad dnevni horoskop horoskopski znaci bez struje novosađani bebe pošte srbije elektrovojvodina zodijak JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje Isključenje struje isključenje vode betanija horoskop bez vode