Gradonačelnik slovačkog Puhova na prijemu u Gradskoj kući (FOTO)

Gradonačelnik slovačkog Puhova na prijemu u Gradskoj kući (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada primio je u Gradskoj kući gradonačelnika Puhova, grada u Slovačkoj Republici, Rastislava Heneka koji je sa saradnicima posetio Novi Sad povodom potpisivanja ugovora sa jednom novosadskom kompanijom u vezi sa nabavkom mini-buseva za potrebe gradskog prevoza u Puhovu.

Miloš Vučević je delegaciji iz Slovačke Republike poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo njihovom posetom gradu, naglasivši da Republika Srbija i Slovačka Republika neguju tradicionalno dobre i prijateljske odnose. Dva gradonačelnika su razgovarala o strateški važnim koracima za javna preduzeća i njihovoj budućnosti, a tom prilikom su uporedili i celokupan način funkcionisanja javnih službi u dva grada.


Gradonačelnik Rastislav Henek je rekao da grad iz kojeg dolazi u Slovačkoj spada u red manjih gradova i da prema poslednjem popisu stanovništva ima oko 18.000 ljudi. Izrazio je zadovoljstvo što je Novi Sad zaista otvoren za nacionalne manjine i mesto gde se poštuju multikulturalnost, multikonfesionalnost i multietničnost.


Gradonačelnik Miloš Vučević je rekao da je Novi Sad sedište znatnog broja profesionalnih ustanova i institucija koje brinu o tome da slovačka kultura bude prepoznatljiva u najširim okvirima i da se njene specifičnosti razvijaju na najbolji mogući način.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Miloš Vučević dnevni horoskop novorođenčad servisne informacije novi sad Ledena Šuma pošte srbije gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskop jkp lisje štrajk poštara raspored sahrana novi sad zodijak klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje horoskopski znaci skupština grada novog sada sahrane novi sad bebe raspored sahrana i ispraćaja vremenska prognoza novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje Isključenje struje betanija isključenje vode Dom zdravlja Novi Sad bez vode elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad