Gradonačelnik slovačkog Puhova na prijemu u Gradskoj kući (FOTO)

Gradonačelnik slovačkog Puhova na prijemu u Gradskoj kući (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada primio je u Gradskoj kući gradonačelnika Puhova, grada u Slovačkoj Republici, Rastislava Heneka koji je sa saradnicima posetio Novi Sad povodom potpisivanja ugovora sa jednom novosadskom kompanijom u vezi sa nabavkom mini-buseva za potrebe gradskog prevoza u Puhovu.

Miloš Vučević je delegaciji iz Slovačke Republike poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo njihovom posetom gradu, naglasivši da Republika Srbija i Slovačka Republika neguju tradicionalno dobre i prijateljske odnose. Dva gradonačelnika su razgovarala o strateški važnim koracima za javna preduzeća i njihovoj budućnosti, a tom prilikom su uporedili i celokupan način funkcionisanja javnih službi u dva grada.


Gradonačelnik Rastislav Henek je rekao da grad iz kojeg dolazi u Slovačkoj spada u red manjih gradova i da prema poslednjem popisu stanovništva ima oko 18.000 ljudi. Izrazio je zadovoljstvo što je Novi Sad zaista otvoren za nacionalne manjine i mesto gde se poštuju multikulturalnost, multikonfesionalnost i multietničnost.


Gradonačelnik Miloš Vučević je rekao da je Novi Sad sedište znatnog broja profesionalnih ustanova i institucija koje brinu o tome da slovačka kultura bude prepoznatljiva u najširim okvirima i da se njene specifičnosti razvijaju na najbolji mogući način.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan