GRADONAČELNIK: Spens bi mogao da bude zanimljiv Kinezima

GRADONAČELNIK: Spens bi mogao da bude zanimljiv Kinezima

"Ne postoji projekat rušenja, za tako nešto potrebna je komparativna analiza troškova održavanja, rušenja i izgradnje novog..."

Gostujući na Radio televiziji Vojvodine, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da on jeste otvorio temu "rušenja Spensa", ali da za to ne postoji projekat i da je to "poslednja opcija".

- Grad Novi Sad, potpuno suprotno od priče da će neko preko noći rušiti Spens je objavio međunarodni poziv, neobavezujući, da testiramo tržište da li ima zainteresovanih privatnih partnera za zajedničko upravljanju Spensom – izjavio je gradonačelnik za RTV.

Grad bi, rekao je Vučević, dao Spens nekom na upravljanje, ko je spreman da ulaže u energetsku efikasnost, nove sadržaje, da sagradi hotel pored objekta, nadogradi garažu...

Poziv je, kako je i naš portal pisao, objavljen u domaćoj štampi i elektronskim medijima, a preko diplomatskih predstavništava i privrednih komora je upućen i svim privrednicima.

Vučević je rekao da je tu temu pomenuo i prilikom boravka u Kazahstanu, da bi to moglo da bude naročito zanimljivo Kinezima, ali da su mu stranci, kada bi "kandidovao tu temu" rekli: "A što ne sagradite novi? Ljudima iz Amerike, Kine i Evrope je nejasno čemu se mi to divimo."

Gradonačelnik je naglasio da se ništa neće raditi preko noći i da niko sportski sadržaj i stadion "Karađorđe" neće izmeštati iz centra grada.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu Radio televizije Vojvodine.

Oceni vest:
0
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija bez struje servisne informacije novi sad bez vode novosađani JKP Vodovod i kanalizacija gradonačelnik Miloš Vučević dnevni horoskop horoskopski znaci Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo pošte srbije novorođenčad štrajk poštara gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jkp lisje vremenska prognoza isključenje vode skupština grada novog sada isključenja struje bebe raspored sahrana i ispraćaja Dom zdravlja Novi Sad zodijak Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad horoskop elektrovojvodina sahrane novi sad novosadsko porodilište