GRADONAČELNIK: "Vozila i vozači su spremni, čekamo uputstva od Kriznog štaba"

GRADONAČELNIK: "Vozila i vozači su spremni, čekamo uputstva od Kriznog štaba"

Tokom smotre opreme i ljudstva u novosadskoj "Ciklonizaciji", a pred najavljene tretmane protiv komaraca, gradonačelnik Miloš Vučević se osvrnuo i na ponovno pokretanje javnog gradskog saobraćaja, kao i rada vrtića.

Vučević rekao je da je borba za zdravlje građana i dalje prioritet i izrazio nadu da će kriza što pre biti okončana.

– Treba da definišemo tehničke i zaštitarske uslove za korišćenje javnog gradskog prevoza. Vozila i vozači su spremni, čekamo uputstva od Kriznog štaba. Grad i predškolska ustanova su spremni i za povratak dece u vrtiće, ali i tu se čeka odluka struke, odnosno Kriznog štaba – izjavio je gradonačelnik i dodao da je i dalje potreban veliki oprez, jer se epidemiološka situacija može u trenutku promeniti, odnosno pogoršati.

U BITKU PROTIV KRPELJA OD OBODA PREMA CENTRU

Dario Aćimović, menadžer za odnose s javnošču u "Ciklonizaciji" rekao je da je sistematska akcija zaštite zdravlja građana od komaraca krenula pre osam dana.

– Urađen je monitoring urbanih delova grada i prigradskih naselja, a sprovedeni su i tretmani na Novom naselju i Satelitu u podrumima koji su pod vodom. Privodimo kraju monitoring rečnih komaraca na Dunavu i na osnovu toga ćemo izvoditi dalje tretmane. Pre šest dana počela je i akcija zaštite zdravlja građana od krpelja, i to od oboda grada sa sremske i bačke strane, pa se krećemo prema centru – istakao je Aćimović na današnjoj smotri. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan