Gradonačelnik: Zaustaviti medijsku hajku na grad Novi Sad

Gradonačelnik: Zaustaviti medijsku hajku na grad Novi Sad

Gradonačelnik Miloš Vučevićem zahteva od Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije Rodoljuba Šabića da se ponaša u skladu sa svojom funkcijom i da zaista počne da štiti interese svih građana Republike.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta gradonačelnika, s obzirom na to da je iznošenjem neistinitih informacija tendenciozno naneta šteta, ne samo gradu koji je u svom usponu, koji dovodi strane investicije i pozicionira se munjevito na mapi gradova sa povoljnim okruženjem za ulaganja, već je nemerljiva šteta naneta i njegovim građanima, zahtevamo i javno izvinjenje od dotičnog.

- Gradska uprava štiti interese svakog Novosađanina i odgovorno i transparentno postupa u svim aspektima, posebno u ispunjavanju pravnih obaveza koje kao lokalna samouprava ima prema svim državnim organima i telima. Naime, pokušaj da se u javnosti stvori lažna slika o Novom Sadu kao gradu koji krije informacije i ne postupa transparentno, i zvanično je pala u vodu kada je stigao Zaključak kojim se potvrđuje da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti obustavio postupak po žalbi koju je izjavio Savet za borbu protiv korupcije Vlade Republike Srbije kojim je traženo dostavljanje određenih informacija. Podneskom od 9. maja 2016. godine Savet za borbu protiv korupcije odustao je od izjavljene žalbe, jer je Grad Novi Sad u međuvremenu dostavio tražene informacije. Dakle, sam Zaključak dokazuje da su u javnost plasirane lažne informacije, kaže se u saopštenju.

- Saznanje o tome da je svaka obaveza pravovremeno izvršena od strane Grada Novog Sada prema Savetu za borbu protiv korupcije, imao je istovremeno kao i to državno telo i gospodin Rodoljub Šabić, koji je kao imalac tih informacija, ipak odlučio, iz samo njemu znanih razloga, da istupi u javnost šireći neistine o Novom Sadu. On je u svom javnom istupanju sadržanom od neistina nedvosmisleno naneo štetu Gradu, a posledično i građanima koji u njemu žive, i s toga zahtevamo od njega javno izvinjenje, zaključuje se u poruci koja nam je stigla iz kabineta Miloša Vučevića.

Oceni vest:
0
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan