GRADSKA BIBLIOTEKA: Odobrena sredstva za izradu projekta dodatnog prostora

GRADSKA BIBLIOTEKA: Odobrena sredstva za izradu projekta dodatnog prostora

Širenje u Dunavskoj ili gradnja na novoj lokaciji...

Već decenijama, Gradska biblioteka u Novom Sadu suočava se sa problemom nedostatka prostora, a ove godine on bi trebalo da bude rešen budući da su, u saradnji sa Gradom kao osnivačem,  preduzeti konkretni koraci, pišu "Novosti".

U okviru plana investicionih aktivnosti, koji je Skupština Grada usvojila i koji je sastavni deo godišnjeg Programa rada Gradske biblioteke, predviđen je iznos od dva miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju centralnog objekta Biblioteke.

Moguće je, kako se navodi u Programu,  da će posle završetka postupka kod republičke Direkcije za restituciju, projektna dokumentacija biti izrađena za dogradnju centralnog objekta u Dunavskoj 1, ili na nekoj novoj lokaciji.

- Pronalaženje konačnog, najboljeg rešenja u korist svih stanovnika grada, značajno će doprineti povećanju kulturnog kapaciteta Novog Sada kao Evropske prestonice kulture 2021. godine – ističu u biblioteci.

Zgrada u Dunavkoj 1 je u postupku restitucije i povraćaja imovine prethodnim vlasnicima, što za budući rad Gradske biblioteke stvara određenu neizvesnost pa je, kako navode u najstarijoj novosadskoj ustanovi kulture, dobra okolnost to, što je u Strategiji održivog razvoja Grada Novog Sada od 2016. do 2020. godine predviđena dogradnja Gradske biblioteke, prenose "Novosti".

Gradska biblioteka svoje programske aktivnosti trenutno realizuje na 2.870 kvadratnih metara prostora, a prema nacionalnim standardima, sleduje joj više od 10.000 kvadratnih metara.

Biblioteka ima 27 ogranaka u gradu i prigradskim naseljima, a raspolaže fondom od 527.000 knjiga i 1.380 naslova časopisa.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan