GRADSKA BIBLIOTEKA: Odobrena sredstva za izradu projekta dodatnog prostora

GRADSKA BIBLIOTEKA: Odobrena sredstva za izradu projekta dodatnog prostora

Širenje u Dunavskoj ili gradnja na novoj lokaciji...

Već decenijama, Gradska biblioteka u Novom Sadu suočava se sa problemom nedostatka prostora, a ove godine on bi trebalo da bude rešen budući da su, u saradnji sa Gradom kao osnivačem,  preduzeti konkretni koraci, pišu "Novosti".

U okviru plana investicionih aktivnosti, koji je Skupština Grada usvojila i koji je sastavni deo godišnjeg Programa rada Gradske biblioteke, predviđen je iznos od dva miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju centralnog objekta Biblioteke.

Moguće je, kako se navodi u Programu,  da će posle završetka postupka kod republičke Direkcije za restituciju, projektna dokumentacija biti izrađena za dogradnju centralnog objekta u Dunavskoj 1, ili na nekoj novoj lokaciji.

- Pronalaženje konačnog, najboljeg rešenja u korist svih stanovnika grada, značajno će doprineti povećanju kulturnog kapaciteta Novog Sada kao Evropske prestonice kulture 2021. godine – ističu u biblioteci.

Zgrada u Dunavkoj 1 je u postupku restitucije i povraćaja imovine prethodnim vlasnicima, što za budući rad Gradske biblioteke stvara određenu neizvesnost pa je, kako navode u najstarijoj novosadskoj ustanovi kulture, dobra okolnost to, što je u Strategiji održivog razvoja Grada Novog Sada od 2016. do 2020. godine predviđena dogradnja Gradske biblioteke, prenose "Novosti".

Gradska biblioteka svoje programske aktivnosti trenutno realizuje na 2.870 kvadratnih metara prostora, a prema nacionalnim standardima, sleduje joj više od 10.000 kvadratnih metara.

Biblioteka ima 27 ogranaka u gradu i prigradskim naseljima, a raspolaže fondom od 527.000 knjiga i 1.380 naslova časopisa.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje bez vode servisne informacije isključenja struje Fruška gora gradsko groblje opens 2019 havarija na vodovodu Spens lisje betanija OK Vojvodina hrana Elektrodistribucija Novi Sad bez struje almaško groblje novosadsko porodilište novorođenčad epk 2021 Isključenje struje servisne informacije novi sad elektrovojvodina radosne vesti Daško i Mlađa groblje raspored sahrana novi sad bebe JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad sahrane