GRADSKA KUĆA: Ambasadorka Francuske oprostila se s Novim Sadom (FOTO)

GRADSKA KUĆA: Ambasadorka Francuske oprostila se s Novim Sadom (FOTO)

Gradonačelnik je u oproštajnu posetu primio Njenu ekselenciju ambasadorku Francuske u Srbiji, gospođu Kristin Moro.

Miloš Vučević je izrazio zahvalnost ambasadorki na ostvarenoj bogatoj i srdačnoj saradnji tokom njenog trogodišnjeg mandata u Republici Srbiji.

Tokom razgovora, obostrano je istaknuto da se dobri odnosi dve zemlje, pa tako Novog Sada i gradova Francuske, zasnivaju na tradicionalnim vezama i međusobnom razumevanju. Posebno je naglašena dosadašnja podrška Francuske Srbije na putu ka članstvu u EU i tendencija da se ona nastavi.

Ambasadorka Kristin Moro se zahvalila na konstruktivnoj i sadržajnoj saradnji Ambasade sa Gradom Novim Sadom i konstatovala da je ona bila uspešna na mnogim poljima. Tom prilikom, poželela je formalizaciju već uznapredovalih prijateljskih odnosa Novog Sada sa francuskom regijom Valdoaz, kao i sve najbolje u procesima koji slede gradu kao Evropskoj prestonici kulture za 2021. godinu.

Gradonačelnik i ambasadorka su naglasili obostranu opredeljenost za nastavak uzlaznog trenda u odnosima i dalje jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao što su privreda i kultura, naučna i univerzitetska saradnja.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sremska kamenica Novosadska racija obeležavanje novosadske racije astrologija jkp lisje saveti elektrovojvodina bebe isključenja struje isključenja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad novorođenčad uhapšen diler raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode Spens servisne informacije novi sad zdravlje dnevni horoskop horoskop zodijak novosadsko porodilište servisne informacije betanija sahrane novi sad izmena trase autobusa