GRADSKA KUĆA: Kubanski balet gostovaće ove godine u SNP-u

GRADSKA KUĆA: Kubanski balet gostovaće ove godine u SNP-u

Gradonačelnik Novog Sada organizovao je u utorak 12. februara svečani prijem za ambasadora Kube u Srbiji Nј.E. Gustava Trista del Toda.

Na sastanku u Gradskoj kući Miloš Vučević je istakao da se tradicionalno dobri odnosi Srbije i Kube reflektuju i na mikroregione i gradove u Srbiji koji popularišu kubansku kulturu, a da je jedna od konkretnih tačaka doticanja dveju kultura i festival "Kubanero salsa", koji Grad podržava više od decenije.


Na sastanku su gradonačelnik i ambasador Gustav Trista del Tod razmatrali nove oblike razmene na polјu obrazovanja, kulture i privrede kroz aktivnosti koje će Novi Sad imati u narednom periodu, kao ovogodišnji omladinski centar Evrope, a u susret 2021. godini kada će biti Evropska prestonica kulture.

Planirano je da Novi Sad u prvoj polovini ove godine ugosti kubanski balet svetskog renomea i priušti publici u Srbiji do sada neviđeni spektakl u vidu baletskih predstava sa Havane u Srpskom narodnom pozorištu.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci isključenja struje bez struje RHMZ štrand sahrane novosadsko porodilište almaško groblje jkp novosadska toplana elektrovojvodina gradsko groblje Miloš Vučević novosađani matična knjiga rođenih raspored sahrana i ispraćaja radosne vesti servisne informacije betanija jkp lisje servisne informacije novi sad bez vode novorođenčad dunav horoskop raspored sahrana novi sad porodilište vremenska prognoza novi sad bebe EPS havarija na vodovodu