GRADSKA KUĆA: Kubanski balet gostovaće ove godine u SNP-u

GRADSKA KUĆA: Kubanski balet gostovaće ove godine u SNP-u

Gradonačelnik Novog Sada organizovao je u utorak 12. februara svečani prijem za ambasadora Kube u Srbiji Nј.E. Gustava Trista del Toda.

Na sastanku u Gradskoj kući Miloš Vučević je istakao da se tradicionalno dobri odnosi Srbije i Kube reflektuju i na mikroregione i gradove u Srbiji koji popularišu kubansku kulturu, a da je jedna od konkretnih tačaka doticanja dveju kultura i festival "Kubanero salsa", koji Grad podržava više od decenije.


Na sastanku su gradonačelnik i ambasador Gustav Trista del Tod razmatrali nove oblike razmene na polјu obrazovanja, kulture i privrede kroz aktivnosti koje će Novi Sad imati u narednom periodu, kao ovogodišnji omladinski centar Evrope, a u susret 2021. godini kada će biti Evropska prestonica kulture.

Planirano je da Novi Sad u prvoj polovini ove godine ugosti kubanski balet svetskog renomea i priušti publici u Srbiji do sada neviđeni spektakl u vidu baletskih predstava sa Havane u Srpskom narodnom pozorištu.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane novi sad dnevni horoskop vremenska prognoza novi sad astrologija Bukovac servisne informacije Spens novorođenčad Isključenje struje isključenja struje štrajk poštara JKP Vodovod i kanalizacija štrajk u pošti bez vode isključenje vode bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja zodijak Elektrodistribucija Novi Sad bebe raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište pošte srbije horoskop obustava rada servisne informacije novi sad betanija